Air Montenegro otpočeo redovan komercijalni saobraćaj

11.06.2021.

Povratnim letom iz Podgorice za Beograd, obavljenim 10. juna 2021. godine, novoformirani crnogorski nacionalni avio prevoznik otpočeo je redovan komercijalni saobraćaj.

“Velika mi je čast da oblježimo početak našeg redovnog komercijalnog saobraćaja. Iako je kompanija osnovana 8. februara, uspjeli smo za tri i po mjeseca da je podignemo na noge“, rekao je, između ostalog, tim povodom izvršni direktor, Predrag Todorović.

Među putnicima na prvom letu bio je i ministar ekonomskog razvoja u Vladi Crne Gore, Jakov Milatović, koji je putovao do Beograda zbog planiranog sastanka s ministarkom trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Srbije, Tatjanom Matić.

Povodom prvog leta Air Montenegra, ministar je izjavio: “Imam veliko zadovoljstvo da danas prisustvujem prvom komercijalnom letu nove nacionalne avio kompanije Air Mongenegro! Ovim je Vlada ispunila obećanje dato prije pet mjeseci da će Air Montenegro poletjeti prije glavne turističke sezone”.

Na prvom letu je takođe bio i predsednik odbora direktora Aerodroma Crne Gore, Nebojša Đoković, koji je ovom prilikom izjavio: “Veliko mi je zadovoljstvo i čast što u ime kompanije Aerodromi Crne Gore mogu da poželim sreću našoj novoj nacionalnoj avio kompaniji i da našim prijateljima i partnerima zaželim ugodne letove, veliki broj putnika i da šire broj destinacija”.

Iz kompanije podsećaju da se redovan saobraćaj za sada odvija prema Beogradu, Banja Luci, Ljubljani i Frankfurtu, a karte se mogu kupiti putem sajta airmontenegro.com, kao i kod turističkih agencija i posedstvom globalnih distributivnih sistema.

Izvor: Air Montenegro

Napomena redakcije:

Po podacima sa oficijelnog sajta kompanije, povratna karta na letovima Podgorica-Beograd-Podgorica obavljenim u istom danu u ekonomskoj klasi trenutno košta oko 140 evra.

Pogledajte video zapis o prvom komercijalnom letu kompanije Air Montenegro