Air Montenegro proširuje fotu za letnju sezonu 2024. godine

31.10.2023.

U cilju da letnju sezonu dočeka s većim prevoznim kapacitetima, Air Montenegro je najavio da proširuje fotu – avionom Airbus A320. Crnogorski nacionalni avio prevoznik je 22. avgusta raspisao javni poziv za najam aviona za letnju sezonu 2024, a 31. oktobra potpisao i ugovor o zakupu sa hrvatskom kompanijom Trade Air. Reč je o evropskom operatoru, sa značajnim referencama u oblasti pružanja ACMI usluga (iznajmljivanje aviona, posade, održavanja i osiguranja) i u charter saobraćaju.

Jedan od aviona Airbus A320 u floti Trade Air
Foto: Trade Air

Avion, kapaciteta 180 sedišta u dualnoj konfiguraciji – biznis i ekonomskoj klasi, iznajmljen u je kroz aranžman wet lease, odnosno sa posadom. Airbus A320 kompanije Trade Air će biti angažovan u periodu letnje IATA sezone, počev od 1. aprila do 31. oktobra 2024. godine, na destinacijama na kojima se očekuje povećana tražnja putnika za letovima do Crne Gore kao atraktivnog turističkog odredišta. To su destinacije u redovnom saobraćaju kompanije u Francuskoj: Pariz, Nant, Lion, kao i u Turskoj – Istanbul, dok su u charter saobraćaju planirani letovi ka nizu destinacija u Evropi i Bliskom istoku.

Očekuje se da će uključivanje A320 u saobraćaj kompanije Air Montenegro doprineti boljem povezivanju Crne Gore sa Evropom i svetom i ostvarivanju povoljnijih rezultata crnogorske turističke privrede.

Izvor: Air Montenegro