AirSERBIA pojačava saobraćaj ka Sjedinjenim Američkim Državama

20.07.2022.

Zbog povećanog interesovanja putnika za let na redovnoj liniji Beograd-Njujork, AirSERBIA će od predstojeće zimske sezone broj letova do prekookeanske destinacije povećati sa uobičajena dva na tri nedeljno. Srpska nacionalna avio-kompanija saobraćaće između ta dva grada svakog utorka, četvrtka i nedelje.

Pored toga, AirSERBIA nastavlja da širi svoje poslovanje na tržištu Sjedinjenih Američkih Država i počev od aprila 2023. godine uspostaviće direktne letove između Beograda i Čikaga – avioni srpskog avio-prevoznika će sletati na O’Hare International Airport (ORD). Čikago će biti druga destinacija u SAD u mreži AirSERBIA, a planirano je da srpska nacionalna avio-kompanija na toj liniji saobraća dva puta nedeljno.

“Dodavanje još jednog leta nedeljno ka Njujorku u zimskoj sezoni jasan je pokazatelj da naša linija preko Atlantika dobro funkcioniše i predstavlja jednu od najjačih u portfoliju kompanije, uz smanjenje do sada visoke sezonalnosti. Pored toga, uvođenje direktnih letova između Beograda i Čikaga, grada sa brojnom dijasporom iz Srbije i drugih država u okruženju, planiramo već dugo i to je za nas takođe linija od izuzetnog strateškog značaja. Očekujemo veliko interesovanje putnika za nove letove kojima će Čikago biti krajnja destinacija, kao i onih koji će iz ovog grada nastavljati putovanje do drugih odredišta”, izjavio je direktor za komercijalu i strategiju AirSEBIA, Boško Rupić.

Uvođenjem linije Beograd – Čikago, prvi put posle 32 godine, prestonica Srbije biće direktno povezana sa američkim gradom u kojem živi oko 350.000 stanovnika srpskog porekla i veliki broj stanovnika poreklom iz drugih država bivše Jugoslavije, ali i okolnih balkanskih država koje su dobro povezane sa Beogradom putem regionalne mreže AirSERBIA. Čikago sa 2,75 miliona stanovnika u samom gradu i 9,62 miliona u širem gradskom području predstavlja najnaseljeniji grad u saveznoj državi Ilinois i treći najnaseljeniji grad u SAD, posle Njujorka i Los Anđelesa. Smešten je na obali jezera Mičigen i predstavlja važan međunarodni finansijski, kulturni, trgovinski, industrijski, obrazovni, tehnološki, komunikacioni i saobraćajni centar, koji je 2019. godine posetilo 60 miliona turista.

Međunarodni aerodrom u Čikagu – O’Hare (ORD) jedan je od šest najprometnijih svetskih aerodroma, a 2019. godine njegove usluge je koristilo više od 90 miliona putnika.

Zahvaljujući obnovi transatlantskih letova, AirSERBIA je pre šest godina ponovo omogućila povezanost regiona i Sjedinjenih Američkih Država, nakon pauze od gotovo dve i po decenije. Od ponovnog uspostavljanja vazdušne veze sa SAD do maja ove godine nacionalni avio-prevoznik je prevezao ukupno 383.324 putnika na liniji Beograd – Njujork. Letove između Beograda i Njujorka obavlja najveći avion u foti AirSERBIA, Airbus A330, koji nosi ime čuvenog srpskog naučnika i pronalazača Nikole Tesle.

Izvor (tekst i foto): AirSERBIA