AirSerbia uvodi novi koncept tarifa

25.01.2018.

AirSerbija je 24. januara najavila uvođenje nove tarifne ponude, kako bi putnicima omogućila da prilagode putovanja sopstvenim potrebama.

Putnici će od sada moći da biraju između četiri tarife pri rezervaciji letova – Economy White (ekonomske bele), Economy Blue (ekonomske plave), Economy Red (ekonomske crvene) i Business Silver (biznis srebrne) – koje se razlikuju u odnosu na dozvoljeni prtljag, fleksibilnost u promeni datuma putovanja i dodatnim uslugama koje se mogu prilagođavati.

Nove tarife biće postepeno uvođene za putovanja od 1. marta 2018. godine.

Pored novih tarifa, putnici će imati mogućnost da personalizuju svoje putovanje, tako što će moći da kupuju à la carte usluge, kao što su prioritetno ukrcavanje, rezervacija željenog sedišta ili pristup Premijum salonu AirSerbia.

Od 24. januara putnici mogu da izaberu sledeće tarife:

  • Economy White – idealna tarifa za putnike koji lete bez puno prtljaga i žele najnižu moguću cenu. Ova tarifa uključuje jedan komad ručnog prtljaga težine do osam kilograma. Što pre se rezerviše, karta će biti povoljnija.
  • Economy Blue – tarifa osmišljena za putnike sa prtljagom i omogućava im da prijave jednu torbu/kofer težine do 23 kilograma, unesu jedan komad ručnog prtljaga, dobiju milje kao česti putnici i promene datum leta uz određenu nadoknadu.
  • Economy Red tarifa – putnicima koji žele dodatnu fleksibilnost omogućavaju se sve pogodnosti Economy Blue plus promena datuma bez nadoknade, obrok tokom leta, prijava za let na aerodromu i biranje željenog sedišta unapred.
  • Business Silver – tarifa skrojena je po meri putnika koji žele vrhunsko iskustvo usluge, a sačinjena je tako da putovanje kompanijom AirSerbia učini što jednostavnijim i lakšim. Pored svih pogodnosti Economy Red, ova tarifa uključuje prioritetnu prijavu za let, korišćenje brze trake na aerodromu, prioritetno ukrcavanje i prioritetni prtljag, mogućnost da se u avion unese dva puta više prtljaga (dva predata i dva ručna prtljaga) i pristup Premijum salonu AirSerbia na Aerodromu Nikola Tesla.

Nakon izbora tarife, putnici AirSerbia mogu da kupe dodatne usluge u bilo kom trenutku pre leta u okviru sekcije „Moja rezervacija“ na sajtu kompanije. Na ovaj način, putnici mogu da kombinuju i prilagode svoj tip tarife dodatnim uslugama koje su im najpotrebnije. Na primer, putnici koji lete u Economy White tarifi mogu da kupe uslugu prioritetnog ukrcavanja da bi bili među prvim putnicima koji ulaze u avion.

Iako cena karata zavisi od mnogo faktora, uključujući i sezonu i potražnju za putovanjima, putnici koji se odluče za Economy White tarifu imaće pristup određenom broju sedišta po nižim tarifama u poređenju sa onima koje su bile dostupne u ranijoj tarifnoj strukturi.

Izvor: AirSERBIA