Austrijskom prevozniku Scania isporučuje 220 kamiona na biodizel

26.02.2014.

Scania G450 StreamlineAustrijski prevoznik Nothegger Transport poručio je 220 Scania kamiona s motorima koji sagorevaju samo biodizel, a ispunjavaju Euro VI zahteve. Ovom velikom porudžbinom švedski proizvođač uvodi u regularnu ponudu 13-litarski motor od 450 KS sa pogonom 100% na dizel iz obnovljivih izvora, koji ima Euro VI sertifikat.

„Ovo je podjednako uzbudljiva i prestižna porudžbina”, kaže Christopher Podgorski, viši potpredsednik za kamione u kompaniji Scania. “Scania je uložila više od bilo kog drugog proizvođača u mogućnosti da se ponudi i širina i ‘dubina’ u asortimanu Euro VI motora. Ovo je jasan dokaz da smo ispravno procenili potrebe kupaca.”

Nothegger je poručio dvoosovinske tegljače, namenjene prvenstveno za dugolinijske prevoze, kao i troosovinske solo kamione („sandučare“). Kompanija je takođe potpisala i Scania ugovor za popravku i održavanje svih 220 poručenih vozila.

U Austriji postoji poreski podsticaj za korišćenje biodizela, pa je on na mnogim benzinskim stanicama jeftiniji od dizela dobijenog iz fosilnih izvora. Uprkos nešto nižeg energetskog nivoa i povećanih zahteva za održavanjem vozila koje pokreće samo biodizel, Nothegger očekuje da će biti u stanju da smanji svoje operativne troškove. Recimo, pri eksploatacji od 150.000 kilometara godišnje, ušteda bi mogla da iznosi i do 4.000 evra po kamionu.

Austrijska kompanija za prevoz Nothegger Transport obavlja prevoze do 13 gradova, uključujući i neke u susednim državama, kao što su Italija i Slovačka. Kompanija nudi razgranate usluge distribucije voća i povrća. Prevoznik, koji je osnovan 1992-ge, posluje sa oko 750 kamiona i ima istaknutu svest o zaštiti životne sredine, sa ciljem smanjenja svog učešća u emisiji ugljen-dioksida.

“Čast nam je saznanje da su tehnika naših vozila, njihova efikasnost u distribuciji i kvalitet usluga kompanije Scania bili presudni faktori za Nothegger da se odluči za ovu porudžbinu”, kaže Christian Teichmann, direktor Scania Österreich.
Scania nastavlja svoje obećanje o uvođenje novih Euro VI motora projektovanih da sagoreju 100% biodizel. U oktobru 2013. kompanija je uvela u ponudu svoj robustan devetolitarski petocilindarski motor na biodizel u dve različite verzije – sa izlaznim snagama od 320 i 360 KS. Sada slede 13-litarski agregati koje je izabrao Nothegger. U familiji 13-litarskih rednih šestocilindarskih motora će, osim ove verzije od 450, biti dostupna i ona sa 490 KS, obe sa SCR i EGR sistemima za tretman (čišćenje) izduvnih gasova.

Scania će nastaviti sa širenjem ponude motora na biodizel, sa više izlaznih snaga i kategorija. Scania podseća da su svi njeni Euro VI dizel motori, čak i u svojim osnovnim verzijama, sertifikovani za upotrebu mešavine „običnog“ (fosilnog) dizela sa do 10 odsto biodizela.