Autobuski „svet“ četvrti put u Istanbulu

16.04.2012.

U istanbulskom Expo centru, smeštenom u neposrednoj blizini međunarodnog aerodroma Kemal Ataturk, od 19. do 21. aprila se održava četvrta, već jubilarna sajamska manifestacija Busworld Turkey.

Busworld Turkey 2010

Ove godine se za izlaganje u dve hale na površini od 21.000 m² prijavilo više od 170 potencijalnih učesnika, koji će domaćoj i inostranoj publici predstaviti najnovija dostignuća u proizvodnji autobusa svih kategorija, delova, dodatne i servisne opreme.
Očekivano, i ove godine najviše učesnika je iz Turske, koja je u poslednjoj deceniji postala jedna od svetskih „velesila“ u proizvodnji autobusa i autobuskih komponenti. Među stranim izlagačima pažnju će svakako privući nekoliko novih – jedan od njih, indijski Ashok Leyland, debituje ne samo na Busworld Turkey, već će prvi put predstaviti deo svoje produkcije i potencijalnim kupcima u Evropi i jugozapadnoj Aziji.
Na kraju prvog novinarskog dana, 18. aprila, oko 60 akreditovanih specijalizovanih poslenika „sedme sile“, trebalo bi da odluči ko će, po prvi put, poneti titulu najbolje uređenog štanda.
Na turskoj „verziji“ Busworlda, koji se, inače, tradicionalno održava u belgijskom Kotrijku, ove godine će prvi put biti dodeljena još jedna nagrada – za drumski putnički prevoz (Awards for Road Passenger Transportation 2012). Tokom ove izložbe biće održana i sedma UITP International Bus konferencija, koju organizuje Međunarodna asocijacija za javni prevoz (UITP – International Association of Public Transport).

Fotografija snimljena aparatom Nikon D40x
Eksluzivna foto oprema sajta: Nikon; prodaja i servis: www.refot.com