Beogradska gradska čistoća nabavila nove mini smećare

11.01.2014.

1581171_4_cistoca_v_krJavno komunalno preduzeće Gradska čistoća u Beogradu nabavilo je tri nova vozila kojima će se omogućiti lakši pristup uskim i za velike kamione tog preduzeća teško prohodnim ulicama.

„Nabavka nova tri vozila, manjih gabarita, omogućiće nam lakši pristup uskim ulicama i umnogome pomoći da efikasnije obavljamo posao odnošenja komunalnog otpada. To su mini-smećari Iveco, ali nam je vrlo drago što je nadogradnja tih kamiona domaće proizvodnje. Ne samo da ćemo lakše obavljati posao, već na taj način i podstičemo proizvodnju u Srbiji“, istakao je v.d direktora JKP Gradska čistoća, Siniša Lazarević.
U inače uskim ulicama dodatni problem za prolazak velikih kamiona smećara stvara se i kada sugrađani nepropisno parkiraju svoja vozila. Zato iz JKP Gradska čistoća apeluju na sve vozače da savesno parkiraju svoja vozila kako bi kamioni tog preduzeća mogli nesmetano da prolaze ulicama, sakupljaju i odnose smeće i iz individualnih kanti koje su podeljene sugrađanima u više od 50.000 domaćinstava i iz drugih sudova za odlaganje otpada.

Izvor: Beoinfo /www.beograd.rs/ 

Napomena redakcije: nadgradnje na vozilima Iveco Daily je napravila industrija komunalne opreme Resor iz Gadžinog Hana kod Niša.