BEOTRUCK 2010 prkosi krizi

20.03.2010.

BEOTRUCK 2008

Međunarodni salon privrednih vozila i prateće opreme BEOTRUCK 2010, najstarija zvanična međunarodna izložba teretnih, distributivnih i specijalnih vozila i autobusa u ovom delu Evrope i jedan od tri specijalizovana salona privrednih vozila koji se ove godine održavaju u Evropi po OICA kalendaru, uprkos aktuelnoj finansijskoj krizi, biće održan od 23. do 27. marta u halama 1, 1a, 2, 3 i 4 Beogradskog sajma, uz učešće 350 izlagača iz više od 20 zemalja, na površini od 30.000 kvadratnih metara izložbenog prostora.

BEOTRUCK 2008

Na Salonu će biti izloženi kamioni, autobusi, dostavna vozila, prikolice, poluprikolice, specijalne nadgradnje i prateća oprema najvećih domaćih i inostranih proizvođača i uvoznika privrednih vozila. Sajam BEOTRUCK 2010, prema zvaničnom kalendaru Međunarodne asocijacije proizvođača motornih vozila (OICA), ove godine se organizuje uz podršku Ministarstva za infrastrukturu, Privredne komore Srbije i Stalne konferencije gradova i opština, a u saradnji sa Poslovnim udruženjem proizvođača drumskih vozila Srbije. On je prilika da poslovni ljudi, kompanije i svi koji se direktno ili indirektno bave transportom na jednom mestu vide najreprezentativniju izložbu modernih privrednih vozila širokog spektra namene i prateće industrije. Generalni sponzor manifestacije je Delta Generali osiguranje, koje će uz sajamske izložbe automobila i komercijalnih vozila na Beogradskom sajmu biti sve do 2012. godine.
Ovaj sajam, koji svake druge godine u Beogradu okuplja vodeće evropske (ali i svetske) proizvođače privrednih vozila, delova i opreme, neće ni ovog proleća izneveriti posetioce, izlagače, novinare i specijalizovane medije iz cele Evrope. Najveći proizvođači privrednih vozila predstaviće nekoliko premijernih eksponata – kamiona, dostavnih i specijalnih vozila i motora sa novim performansama i nadgradnjama.

BEOTRUCK 2008

U hali 1 predstaviće se prizvođači kamiona, autobusa i specijalnih vozila: VOLVO, IVECO, MAN, SCANIA, RENAULT TRUCKS, DAF. Tu će biti i najveći domaći proizvođači privrednih vozila: FAP, ZASTAVA KAMIONI, NEOBUS I IKARBUS.
U hali 4 je izložba poznatih proizvođača lakih komercijalnih vozila: RENAULT, PEUGEOT, CITROEN, FORD, OPEL, TOYOTA, FIAT, DAČIJA, VOLKSWAGEN.

BEOTRUCK 2008

U hali 3, po višegodišnjoj tradiciji Međunarodnog salona komercijalnih vozila, na koju su već navikli redovni posetioci Beogradskog sajma, predstaviće se Mercedes, sa najnovijim modelima MERCEDES BENZ, MITSUBISHI FUSO i SETRA.
Hala 2 i hala 1a rezervisane su i ove godine za izložbu delova i opreme za sve tipove komercijalnih vozila. Posebnu zanimljivost, na nivou C hale 2, predstavljaće izlagački program 14 udruženih kineskih proizvođača rezervnih delova i opreme.
Pored proizvođača kamiona, dostavnih vozila, autobusa, delova i prateće opreme, na sajmu BEOTRUCK 2010 se predstavljaju i renomirani proizvođači prikolica, poluprikolica i specijalnih nadgradnji.
BEOTRUCK 2010 predstavlja najbolju sponu između proizvođača privrednih vozila i njihovih potencijalnih korisnika sa celog tržišta jugoistočne Evrope. Uspehu te misije prilagođena je i koncepcija ovogodišnjeg salona. Svaki sajamski dan predviđen je za određenu vrstu poslovnih susreta proizvođača i kupaca privrednih vozila. U okviru kampanje OPEN WEEK, u cilju pospešivanja prodaje i plasmana privrednih vozila, svoju ponudu će potencijalnim kupcima predstaviti vodeći svetski i domaći proizvođači privrednih vozila.
Ponedeljak, 22. mart je određen za PRESS dan i rezervisan samo za novinare i poslovne posete.

BEOTRUCK 2008

Svečano otvaranje 48. Međunarodnog salona privrednih vozila BEOTRUCK 2010. je u utorak, 23. marta u 12 h, u hali 1 Beogradskog sajma.
Prvi dan nakon otvaranja, sreda 24. mart, planiran je za susrete predstavnika lokalne samouprave, direktora komunalnih preduzeća i drugih kompanija sa proizvođačima komercijalnih i specijalizovanih vozila. Poslovno udruženje proizvođača drumskih vozila istog dana, od 11 do 14 sati, u konferencijskoj sali na galeriji hale 4 organizuje okrugli sto „Pravci razvoja i usaglašavanja tehničkog zakonodavstva za vozila u Srbiji sa propisima Evropske unije“. Promoter ovog sajma, Erik Kantona, prvi u disciplini STRONG MEN u Srbiji, na Balkanu i treći u Evropi, 24. marta, u 15 h, u Atrijumu Beogradskog sajma, između hala 2, 3 i 6 pokušaće da vuče kamion od 10 tona.
Četvrtak, 25. mart biće dan za susrete proizvođača privrednih vozila sa srpskim građevinarima i putarima.
U petak, 26. marta, Poslovno udruženje Međunarodni transport, koje okuplja sve velike domaće kamionske prevoznike, organizuje razgovor prevoznika sa prizvođačima kamiona.

BEOTRUCK 2008

U subotu 27. marta biće organizovani poslovni razgovori autobuskih prevoznika sa proizvođačima autobusa.
Istovremeno sa ovim razgovorima, koji imaju za cilj sklapanje odgovarajućih poslovnih ugovora, u okviru pratećeg programa sajma BEOTRUCK 2010 biće organizovani razgovori sa ciljem poboljšanja kvaliteta proizvoda i usluga ili usklađivanja određenih propisa.
Najuspešnijim izlagačima u petak, 26. marta u 12 h, u Svečanoj sali direkcije Beogradskog sajma biće dodeljena priznanja GRAND PRIX sajma BEOTRUCK u kategorijama kamiona, lakih dostavnih vozila i prateće opreme.
U subotu 27. marta, u 12 h, ispred hale 3 Beogradskog sajma startovaće ovogodišnji Reli oldtajmera „Memorijal princa Tomislava Karađorđevića“.
Radno vreme sajma je svakog dana od 10 do 18 časova. Cena ulaznica je 300, za grupne posete 200 dinara, a cena parkinga je 100 dinara na sat. Ulaznice sa nedavno završene izložbeno-prodajne manifestacije 3. Delta Generali BG CAR SHOW 2010 važiće i za BEOTRUCK 2010.

Izvor: Press služba Beogradskog sajma