Busworld Europe 2019: dostojno srebrnog jubileja

18.08.2019.

Tačno dva meseca pre početka jubilarne, najveće evropske izložbe autobusa organizator poručuje: sve je spremno za manifestaciju Buswolrd Europe 2019. Ove godine ta renomirana izložba slavi srebrni jubilej – dvadesetpeto “izdanje” u domicilnoj Belgiji. U analima Busworlda 2019. će ostati upisana ne samo po rekordnom broju učesnika, već i po tome što se autobuski svet prvi put okuplja na novom mestu, u velikom sajamskom kompleksu u Briselu.

Za izložbu, koja je za posetioce otvorena od 18. do 23. oktobra, učešće je prijavilo oko 500 izlagača iz 37 država sveta – proizvođača autobusa, delova, dodatne i servisne opreme, kompanija koje se bave autobuskom logistikom i telematikom. One su zakupile 78.440 m2 izložbenog prostora u čak devet hala, što je za 44 odsto veća izložbena površina od one na kojoj je sredinom oktobra 2017. održan 24. Busworld Europe u „rodnom“ gradu – belgijskom Kotrajku (Kortrijk, stotinak kilometara zapadno od Brisela, u pokrajini Zapadna Flandrija, u blizini granice s Francuskom). Upoređenja radi, 2017. u Kortajku je bilo 376 izlagača i 33 države.

O onome što čeka posetioce samo podatak da će karakteristično crveni tepih, kojim bi trebalo da se kreće publika, biti dugačak čak pet kilometara!

Busworld Europe 2017

Podsećamo: prvi Busworld Europe održan je sada već davne 1971, a zaključno s 2017. organizovan je svake druge godine u Kortrajku. S 48 godina iskustva, Busworld je najstarija i najpoznatija izložba autobusa i prateće industrije ne samo u Evropi već i u svetu, jer je 2001. organizator počeo da proširuje svoje aktivnosti širom planete. Danas se Busworld izložbe i prateći seminari, pored Belgije, održavaju u još šest država: Turskoj, Indiji, Kolumbiji, Rusiji, Indoneziji i Kazahstanu.

Foto: Busworld