COSCO SHIPPING uvodi novo digitalno rešenje za potpuno praćenje tereta iz Evrope u Kinu

28.08.2023.

Od 26. avgusta COSCO SHIPPING uvodi u ponudu For For Tune, novo digitalno rešenje za lanac otpreme tereta od vrata isporučioca u Evropi do krajnje destinacije u Kini, uključujući usluge unutrašnjeg transporta i opciono carinjenje u Kini.

Pokrivajući ceo proces isporuke jednim paketom, korisnicima usluga se olakšava i ubrzava isporuka robe utovarene u kontejnere, visoka pouzdanost isporuke, vizuelno praćenje celog procesa i transparentan uvid u sve troškove-naknade.

Korišćenjem digitalne platforme SinCon Hub kompanije COSCO SHIPPING korisnicima usluga se omogućava izuzetno brza rezervacija prevoza – biće potvrđena u roku od samo dva radna sata.

For For Tune je osmišljen kao kompletno logističko rešenje za transportni lanac bez potrebe da se kontaktira više posrednika na prevozu kontejnera od mesta preuzimanja do mesta isporuke. Korišćenjem napredne digitalne tehnologije za praćenje svakog procesa u realnom vremenu, korisnici For For Tune mogu da dobiju vizuelne povratne informacije o ključnim parametrima kretanja kontejnera u bilo kom trenutku i pouzdano prate dinamiku isporuke.

For For Tune je dostupan samo za generalni teret (za sada je isključena smrznuta/sveža/opasna roba) koji se transportuje u potpuno punim kontejnerima u vlasništvu COSCO kompanije od 20 i 40 fita (kontejneri u sopstvenom vlasništvu naručioca prevoza su isključeni). Ova usluga će moći da se koristi na okeanskim (zapravo kombinovanim, kamionsko-železničkim-brodskim) prevozima iz Austrije, Belgije, Češke, Danske, Egipta, Estonije, Finske, Francuske, Nemačke, Grčke, Mađarske, Izraela, Italije, Letonije, Litvanije, Holandije, Norveške, Poljske, Portugala, Rumunije, Slovenije, Slovačke, Španije, Švedske, Turske i Ujedinjenog Kraljevstva do glavnih luke u Kini. Takođe, korisnicima se nudi mogućnost usluge unutrašnjeg transporta u Kini (isključujući zabranjena područja).

China COSCO SHIPPING Corporation Limited ima sedište u Šangaju. Po stanju od 31. decembra 2022. ukupnu flota COSCO SHIPPING su činila 1.394 plovila nosivosti 113,82 miliona tona, što je, kako kompanija tvrdi, svrstana na prvo mesto u svetu. Kapacitet flote kontejnera je 3,02 miliona TEU, što je treće mesto u svetu. Njena flota za suvi rasuti teret (437 plovila/45,14 miliona tona), flota tankera (228 plovila/29,18 miliona tona) i flota generalnih i specijalizovanih tereta (175 plovila/5,78 miliona tona) svrstavaju je u sam svetski vrh u branši. Korporacija je investirala u 56 terminala, uključujući 49 kontejnerskih terminala širom sveta. Godišnji protok njenih kontejnerskih terminala iznosi 131,79 miliona TEU, po čemu je, kako uverava, prva svetu, dok je po obimu lizinga kontejnera od 3,91 milion TEU treća u svetu.

COSCO SHIPPING (Europe) GmbH je regionalna kompanija za upravljanje COSCO SHIPPING Corporation u evropskom regionu. Prethodnik ove kompanije, ranije poznate kao COSCO Europe GmbH, bilo je predstavništvo COSCO-a u Hamburgu, a registrovano je i osnovano 15. februara 1989. od strane prvobitne COSCO Grupe u Hamburgu. To je bila prva regionalna kompanija koju je osnovala COSCO grupa u inostranstvu. Poslovna administracija kompanije proteže se od Evrope do Severne Afrike, Mediterana i regiona duž Crnog mora, pokrivajući ukupno 64 države. Poslovanje obuhvata transport kontejnera, transport rasutog tereta, logističke usluge, terminalske operacije, brodske tehničke usluge i snabdevanje brodskim gorivom.. Kompanija ima 15 ćerki-kompanija u 12 država, od kojih su neke u stopostotnom vlasništvu, a neke sa statusom zajedničkog ulaganja, a nalaze se u Kini, Nemačkoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, Holandiji, Belgiji, Finskoj, Francuskoj, Italiji, Turskoj, Rumuniji, Grčkoj i Egiptu.

Izvor: COSCO SHIPPING (Europe) GmbH