DAF predstavlja ekstra tih CF distributivni kamion

03.09.2014.

DAF-CF-Euro-6-SilentNa IAA 2014 , koji se održava u Hanoveru od 25. septembra do 2. oktobra , DAF će predstaviti izuzetno tih CF kamion za urbanu distribuciju robe tokom večeri i noću. CF Silent će biti dostupan od početka 2015.

Kada CF Silent radi u svom posebnom „silent“ režimu, nivo buke nije viši od 72 dB(A), što znači da je CF u skladu sa uslovima za sertifikaciju tihog kamiona, što mu omogućava manipulaciju robom (utovar i istovar) u oblastima gde se uveče, noću ili rano ujutru primenjuju ograničenja buke.

Novi DAF CF Silent je opremljen 10,8-litarskim PACCAR MX-11 Euro VI motorom koji nudi snagu od 210 do 320 kW/290 do 440 KS, a već je dobro poznat po svom niskom nivou buke. Funkcija „silent“ se aktivira posebnim tasterom na instrument tabli. Kada se on pritisne, softver prebacuje motor na program koji ograničava broj obrtaja motora i obrtni moment. Tada se i stepeni prenosa menjaju pri nižim brojevima obrtaja motora. Smanjenju buke doprinosi i posebna izolacija menjačke kutije.

DAF će ekstra tih CF distributivni kamion početi da isporučuje početkom 2015-te, u verzijama dvoosovinskog solo kamiona ili tegljača (4×2), sa izborom tri kabine – dnevna, za spavanje i Space Cab i, naravno, širokim spektrom međuosovinskih rastojanja.