Dobar plasman ekipe iz Srbije na takmičenju Volvo VISTA

16.04.2013.

Ekipa NS red eagles iz Volvoovog prodajno-servisnog centra u Novom Sadu na polufinalu VISTA 2012-2013 (s leva na desno): Siniša Jurošević, Bojan Džambas, Goran Kulevski, Mirsad Marijanica, Milan Skakić

U kamionskom i autobuskom trening centru, koji posluje u sastavu najvećeg Volvoovog prodajno-servisnog kompleksa u Španiji, u mestu Valdemoro, tridesetak kilometara južno od Madrida, od 3. do 18. aprila se održavaju polufinalna nadmetanja u tradicionalnom takmičenju zaposlenih u Volvo servisnim radionicama – VISTA.

Prošle srede, 10. aprila, znanje, umeće i i inventivnost je odmerilo 20 ekipa iz regiona Centralna i istočna Evropa – iz Estonije, Litvanije, Hrvatske, Mađarske, Poljske, Slovenije i Srbije. ”Boje” naših Volvo servisnih radionica je ”branio” tim NS red eagles, iz Volvovog prodajno-servisnog centra u Novom Sadu. U oštroj konkurenciji sa osvojenih 72, od maksimalnih 95 bodova, zauzeo je četvrto mesto, iza tri ekipe iz Mađarske.

Premda se naša ekipa nije izborila za učešće u finalu (na koje odlaze samo dve prvoplasirane), vođa našeg tima, Goran Kulevski, nije nezadovoljan rezultatima novosadskih ”cvenih orlova”: ”Bez posebnih priprema, pokazali su da dobro poznaju Volvoovu tehniku i da su u stanju da brzo i kvalitetno otklone svaki kvar na kamionima ili autobusima poznate marke. Još značajnije je to što je ove godine naš tim postogao bolji plasman nego na prethodna tri takmičenja: 2011. na polufinalu u Solunu smo bili sedmi, a 2009. u Vroclavu peti.”

Četvoročlanom timu (Bojan Džambas, Milan Skakić, Siniša Jurošević i Mirsad Marijanica) je, kako zajednički ocenjuju, najteži zadatak bio pronalaženje kvara na jednoj od pet takmičarskih ”stanica” – pneumatskom ventilu. I ostali zadaci nisu bili manje izazovni, ali je u tome i draž ovog nadmetanja, koje slovi za najveće svetsko takmičenje zaposlenih u radionicama za servisiranje i popravku kamiona i autobusa.

Za VISTA nadmetanja u sezoni 2012-2013. prijavilo se 16.710 kandidata koji su formirali 4.391 tim, što je apsolutni rekord u pedesetsedmogodišnjoj istoriji ovog zanimljivog odmeravanja zanja i umeća. To je i značajno povećanje u odnosu na takmičarsku 2011-2012-tu, kada je VISTA privukla 13.704 učesnika u 3.740 timova.

Ali, pored privlačenja većeg broja učesnika, VISTA 2012-2013 beleži još jedan rekord: takmičenje je prošireno na čak 93 tržišta širom sveta, odnosno na 18 više u odnosu na broj država zastupljenih na VISTA 2011-2012.

Finale najmasovnijeg takmičenja zaposlenih u kamionskim i autobuskim servisnim radionicama u svetu najavljeno za kraj juna, u sedištu Volvo kamionske korporacije, u Geteborgu, u Švedskoj.

 

Izvor: Volvo d.o.o. – Srbija