Dongfeng kamioni kreću na svetska tržišta

23.08.2014.

Donfeng KXDongfeng Trucks, vodeći kineski proizvođač teških i srednje teških kamiona, ove godine će prvi put učestvovati na najvećoj svetskoj izložbi komercijalnih vozila, 65-toj IAA u Hanoveru. Kompanija će prikazati tri kamiona – po jedno vozilo iz familije KX (dugolinijski tegljači), KL (tegljači za dugolinijski distributivni prevoz) i KR (kamioni srednje teške kategorije za regionalnu i lokalnu distribuciju i građevinske radove).

Matično preduzeće, Dongfeng grupa, sa godišnjim prihodom od 74 milijarde dolara, trenutno je rangirano na 113. mestu na listi Fortune – 500 najvećih kompanija u svetu.

Proizvodni program obuhvata teške i srednje teške kamione – za zahtevne operacije na dugim relacijama, za regionalnu i lokalnu distribuciju, za teške prevoze u građevinarstvu i rudarstvu i za druge off-road operacije.

Dongfeng - Gary Huang“Učešće na IAA Dongfeng Trucks će poslužiti daljoj afirmaciji našeg brenda i proizvoda, a biće to prilika da ponudimo partnerstvo pojedincima i kompanijama iz celog sveta”, kaže Geri Huang, predsednik Dongfeng Trucks. “Osim toga, Dongfeng Trucks će biti predstavljen i na početku čuvene pomorske trke Volvo Ocean Race 2014-2015, što je deo naše globalne marketinške strategije.“

Dongfeng Trucks sada ima marketinšku i servisnu mrežu u jugoistočnoj Aziji, Africi, Južnoj Americi i nekim državama istočne Evrope i velike ambicije u ostalim delovima sveta, pre svega na Zapadu.

Pogledajte film o kompaniji Dongfeng Trucks:

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=d2fEdo8hUzQ