Državna porudžbina za 717 UAZ-ovih vozila za službu hitne pomoći i prevoz učenika

17.07.2021.

U okviru programa obnove državnog voznog parka, Uljanovska fabrika terenaca UAZ trebalo bi da proizvede i isporuči 579 vozila hitne pomoći i 138 školskih mini autobusa.

Sredstva za ovu namenu su izdvojena iz rezervnog fonda Vlade, a odluku o tome 12. јula je potpisao premijer Mihail Mišustin. Vozila i opremа će biti s najvišim udelom lokalno proizvedenih komponenata. UAZ i kompanije zadužene za nadgradnje su već pokrenuli proizvodnju, pa se prve isporuke očekuju u avgustu, a kompletna realizacija velikog posla bi trebalo da bude završena do kraja 2021.

UAZ  će isporučiti 570 vozila hitne pomoći klase B na osnovu modela Profi i SGR („buhanka“), kao i devet vozila hitne pomoći klase C. Mali školski autobusi će se biti u standardnoj i severnoj verziji s poboljšanom toplotnom izolacijom, pogonom na sva četiri točka i kapaciteta 13-20 ljudi.

„Program obnove parka hitne pomoći i školskih autobusa efikasna je mera kako za razvoj transportne infrastrukture u regionima, tako i za podršku ruskim proizvođačima automobila“, izjavio je Adil Širinov, generalni direktor UAZ-a.