Duža, ekonomičnija i bezbednija

14.08.2021.

Među brojnim novitetima, koje je sredinom maja predstavio na prvom ovogodišnjem virtuelnom „susretu“ sa specijalizovanim medijima, Kögel je ozvaničio uvođenje u ponudu nove poluprikolice – produžene Euro Trailer NOVUM, s većim utovarnim kapacitetom. Konvencionalnu poluprikolicu, standardne „evropske“ dužine od 13,62 m, nemački proizvođač je pre 16 godina ispočetka ponudio u verziji produženoj za 1,3 m, a sada i za koji centimetar više – „rastegnuta“ je 1,38 m. Tako sada Euro Trailer NOVUM ima ukupnu dužinu od 15 metara, odnosno mesta za još četiri europalete – ukupno 37.

Po navodima proizvođača, to uvećava transportni kapacitet ovog priključnog vozila za deset kubnih metara, a u istoj srazmeri – za deset odsto prevoz čini ekonomičnijim, jer se za toliko smanjuje potrošnja goriva, a u odgovarajućoj proporciji i emisija ugljen-dioksida.

Nova verzija poluprikolice Euro Trailer NOVUM je namenjena, pre svega, domaćem tržištu, jer se u većini nemačkih saveznih država dopušta registrovanje/upotreba produženih poluprikolica: projekat Euro Trailer je, naime, na najvećem evropskom tržištu komercijalnih vozila „startovao“ u decembru 2005. i do sada uglavnom pokazao sve dobre strane.

Osim produženog zadnjeg prepusta, poluprikolica Euro Trailer NOVUM opciono može da ima i novu šasiju – Strong & Go, dok optimizovana cerada omogućava bezbedan prevoz paletirane robe, paletnih „kaveza“ i sanduka s pićem bez korišćenja poprečnih letvi na bočnim stranama. Oprema se i novom generacijom sopstvenih, Kögelovih osovina KTA NOVUM.

Počev od juna, Euro Trailer NOVUM, kao i ostala priključna vozila ovog proizvođača, u osnovnoj specifikaciji ima Kögel Telematics, efikasan sistem daljinskog „nadgledanja“ koji omogućava pristup podacima o vozilu, kao što su elektronski kočioni sistem (EBS), lokacija, hlađenje i bezbednost tereta, stanje pneumatika – ukratko, sve važne informacije o radnom statusu vozila. Ove informacije se mogu videti i koristiti ne samo na intuitivnom veb portalu Kögel Telematics, već će biti dostupne i kroz nezavisne sisteme upravljanja voznim parkovima.