Ekipa Team Harju iz Finske pobednik takmičenja VISTA 2012-2013

01.07.2013.

VISTA-finale 1Na svečanosti u Geteborgu, sedištu Volvo kamionske korporacije, 26. juna ekipa Team Harju iz Finske proglašena je pobednikom takmičenja VISTA 2012-2013, svetskog takmičenja zaposlenih u postprodajnim odeljenjima kompanija Volvo Trucks i Volvo Buses.

“Izuzetno smo srećni i ponosni što smo postali svetski prvaci,” izjavio je ubrzo nakon objavljivanja rezultata vidno iznenađen Immo Harju, vođa tima. “Takmičenje je bilo veoma naporno, imali smo težak dan. Zbog nekih zadataka bili smo pod velikim pritiskom, ali svi se veoma dobro poznajemo i odlično funkcionišemo zajedno, kao tim.”

VISTA-finale 2Volvo Trucks & Buses VISTA – najveće svetsko takmičenje ove vrste – počelo je prošle godine u septembru i privuklo je 17.000 učesnika iz 93 države. Nakon čitavog niza teorijskih rundi i regionalnih polufinalnih takmičenja, konkurencija se postepeno svela na samo 32 tima iz celog sveta koji su prošle nedelje doputovali u Geteborg, u Švedskoj, na svetsko finale takmičenja VISTA 2012-2013.

Testovi su obuhvatali proveru sposobnosti timova da rade zajedno, rešavaju probleme i prate uputstva u skladu sa pravilima kompanije Volvo. Drugim rečima – osobine neophodne da bi se klijentima pružile visokokvalitetne usluge.

Procenjuje se da su do održavanja finalnog VISTA takmičenja, zaposleni u postprodajnjim odeljenjima kompanija Volvo Trucks i Volvo Buses imali oko 475.690 sati dodatne obuke. Ipak, takmičenje će biti korisno i nakon ovog finala.

“Rezultati će se dalje koristiti za obuke na globalnom nivou, kao i za program razvoja takmičarskog duha u kompanijama Volvo Trucks i Volvo Buses kako bi se poboljšao ukupan kvalitet usluga koje pružamo našim klijentima u okviru postprodajnog korisničkog servisa”, kaže Hajder Vokil, direktor sektora za kvalitet u kompaniji Volvo Trucks.

Rezultati finalnog takmičenja VISTA 2012-2013

Prvo mesto: Team Harju, Finska

Drugo mesto: NTC 1, Švajcarska

Treće mesto: MC Hammers, Ujedinjeno Kraljevstvo

Najbolji timski duh: Benecia, Koreja

Najbolji vođa tima: Matheus Henrique de Avila, Brazil

Najbolji novajlija: Wetteri Power Oy, Finska

Izvor: Volvo Srbija