Ekonomičnom vožnjom Volvo kamiona do Volvo automobila!

08.04.2016.

Tačno dve nedelje pred prvo nacionalno predfinalno nadmetanje u ekonomičnoj vožnji, Volvo kamioni su u Karting centru Autokomerc nadomak Beograda ugostili specijalizovane novinare i time najavili ovogodišnji ciklus takmičenja profesionalnih vozača u kojem je, na regionalnom nivou, nagrada automobil Volvo V40!

Volvo DFC_najava_press_3Dvadesetak novinara iz elektronskih i štampanih medija imali su privilegiju da se prvi upoznaju s glavnim propozicijama ovogodišnjeg nadmetanja Drivers’ Fuel Challenge, kao i sa tegljačem kojim će upravljati svi takmičari. Ove godine to je najtraženije Volvo vozilo, kako u Srbiji, tako i u većem delu Evrope: dvoosovinac iz familije FH sa Euro VI motorom od 500 KS, s maksimalnim obrtnim momentom od 2.500 Nm i tehničkom poslasticom – automatizovanim I-Shift menjačem s dvostrukim kvačilom.

Volvo DFC_najava_press_2U ime domaćina, novinarima i predstavnicima partnerskih kompanija koje su se uključile u ovogodišnje nadmetanje (Krone, Schmitz Cargobulll, Miletić komerc), obratio se direktor Volvo d.o.o. Srbija, Johannes Kjellgren, podsetivši da su vozači najodgovorniji i najzaslužniji za ekonomičnost eksploatacije kamiona.

„Volvo proizvodi najsavremenije kamione, sa vrhunskim sistemima bezbednosti, ekonomičnim i ekološki veoma podobnim motorima, ali je za profitabilnost prevoza i zaštitu okoline najpresudnije umeće vozača. Zbog toga je Volvo i ove godine, na svetskom nivou, pokrenuo svojevrsno takmičenje u kojem na najbolji način, u realnim uslovima, profesionalni vozači, bez obzira da li upravljaju Volvo ili kamionima drugih marki, mogu da pokažu svoju veštinu u štedljivoj vožnji.“

Volvo DFC_najava_press_1Glavni „alat“ u  ovogodišnjem ciklusu takmičenja Drivers’ Fuel Challenge je najsavremeniji Volvo tegljač opremljen brojnim elektronskim „pomoćnicima“, među kojima je i Dynafleet, inteligentan eko sistem za upravljanje voznim parkom koji prati Volvo kamione i vozače kroz četiri usluge: pozicioniranje, potrošnju goriva i uticaj na životnu sredinu, vreme vožnje i razmenu poruka. I u ovogodišnjem nadmetanju Drivers’ Fuel Challenge potrošnja goriva i „prolazno“ vreme vozača-takmičara će se meriti upravo uz pomoć tog naprednog, vrlo korisnog sistema.

Na svojevrsnoj promociji ovogodišnjeg Volvoovog izazova za profesionalne vozače – štedljivom upravljanju Volvo tegljačem s opterećenom poluprikolicom – medijskim poslenicima je saopšteno da se prve polufinalne vožnje u Srbiji održavaju 22. i 23. aprila u Novom Sadu, potom će profesionalni vozači svoje umeće u štedljivoj vožnji odmeriti 13. i 14. maja u Čačku, 20. maja u Nišu, a 27. i 28. maja u Novim Banovcima. Tu će 18. juna biti održane i finalne „borbe“ za titulu najboljeg u Srbiji. Pobednik nacionalnog takmičenja učestvuje na regionalnom finalnom nadmetanju, koje se 17. i 18. avgusta održava na čuvenoj stazi Formule 1 – Hungaroring, u blizini Budimpešte, glavnog grada Mađarske. Nagrada za najumešnijeg u regionu Centralna i Istočna Evropa je više nego primamljiva: novi automobil Volvo V40, dok trojica prvoplasiranih stiču pravo za učešće na svetskom finalu, koje se najavljuje za kraj leta i početak jeseni.

Volvo DFC_najava_press_5Volvoova kompanija u Srbiji se postarala da na promociji ovogodišnjeg nadmetanja Drivers’ Fuel Challenge i specijalizovanim novinarima omogući da demonstriraju svoje vozačko umeće: doduše ne za upravljačem moćnog Volvo tegljača, već u upravljanju kartingom.

U oštroj konkurenciji novinara i domaćina pobedio je urednik u redakciji TopSpeed, višegodišnji novinar i dobar poznavalac Formule 1, Zoran Živkov. Drugo mesto je zauzeo predsednik Upravnog odbora kompanije Sejari Srbija, Dragi Narančić, a treće urednik portala www.automagazin.rs, Goran Sarić.
U oštroj konkurenciji novinara i domaćina pobedio je urednik u redakciji TopSpeed, višegodišnji novinar i dobar poznavalac Formule 1, Zoran Živkov. Drugo mesto je zauzeo predsednik Upravnog odbora kompanije Sejari Srbija, Dragi Narančić, a treće urednik portala www.automagazin.rs, Goran Sarić.

Izvor: Volvo Srbija