AirSERBIA će od 3. juna sletati na Terminal 1 aerodroma Džon F. Kenedi u Njujorku

06.02.2021.

AirSERBIA /Er Srbija/ je 5. februara saopštila da će od 3. juna 2021. za sletanje i poletanje koristiti Terminal 1 Međunarodnog aerodroma John F. Kennedy International – New York (JFK) /Džon F. Kenedi /u Njujorku, umesto Terminala 4 na koji trenutno sleću avioni srpske nacionalne avio-kompanije. Na Terminalu 1 obavljaju se isključivo međunarodni dolasci i odlasci, pa će airSERBIA novi terminal deliti sa najvećim avio-prevoznicima iz celog sveta.

Foto: ©EXIMPRESS

Nakon planirane obnove, koja ujedno predstavlja i najveći kapitalni projekat u istoriji njujorške vazdušne luke, Terminal 1 će biti najprostraniji i najsavremeniji na aerodromu John F. Kennedy International – New York . Uz 23 nova gejta, unapređeni terminal će biti četiri puta veći od postojećeg i obuhvataće prostor trenutnih Terminala 1 i 2 i bivšeg Terminala 3, a putnicima će ponuditi brojne pogodnosti.

“Ponosni smo što se pridružujemo domu svih glavnih internacionalnih avio-prevoznika. Naši putnici će biti u prilici da uživaju u većem prostoru i manjoj gužvi, a u bliskoj budućnosti, kada se završi obnova, Terminal 1 će biti najraskošniji među svim aerodromima u Njujorku i okolini”, izjavio je George /Džordž/ Petković, regionalni direktor AirSERBIA za Severnu i Južnu Ameriku.

AirSERBIA je počela sa obaveštavanjem putnika o promeni terminala putem svih kanala komunikacije – sms porukama, veb-sajta i zvanične stranice na društvenim mrežama.

Nacionalna avio-kompanija do Njujorka trenutno leti dva puta nedeljno, četvrtkom i subotom, uz planove da pojača frekvenciju kada se situacija s pandemijom Covid-19 stabilizuje. Čak i u nepovoljnim okolnostima po globalnu avio-industriju, AirSERBIA je zabeležila dobre rezultate tokom prethodne godine i, sa 67 odsto na Terminalu 4 najprometnijeg njujorškog aerodroma, našla se na prvom mestu po popunjenosti kapaciteta za prevoz putnika na letovima do “Velike jabuke” u septembru 2020. godine.

Direktna vazdušna veza između Srbije i Sjedinjenih Američkih Država obnovljena je letom za Njujork 23. juna 2016. godine, posle pauze od gotovo četvrt veka. Letove na liniji Beograd – Njujork obavlja najveći avion u floti AirSERBIA, AITBUS /erbas/ A330-200 nazvan po legendarnom srpskom naučniku i pronalazaču Nikoli Tesli.

Izvor: saopštenje AirSERBIA

Napomena urednika:

Ukoliko bi putnik iz Beograda poleteo za Njujork 11. februara, a vraćao se 18. februara, najjeftinija karta (Economy Deal) bi 6. februara 2021, po kalkulatoru na oficijelnom sajtu AirSERBIA, koštala 68.116 dinara.