EUROPART i Schaeffler Automotive Aftermarket započinju saradnju u prodaji

25.01.2014.

Europart_SAAM_LuK_1EUROPART, jedno od vodećih trgovinskih preduzeća za rezervne delove za komercijalna vozila i Schaeffler Automotive Aftermarket započinju saradnju u prodaji proizvoda marke LuK u segmentu kvačila. EUROPART ovim proširuje svoj asortiman rezervnih delova još jednom poznatom robnom markom kvačila. Saradnja preduzeća EUROPART i Schaeffler, svetskog distributera rezervnih delova za automobile, biće realizovana širom Evrope. Oba partnera su dobro pozicionirana, kako u Nemačkoj tako i na glavnim tržištima za kamione.

Ralf Maurer
Ralf Maurer

Ralf Maurer, komercijalni direktor preduzeća EUROPART, smatra da saradnja sa preduzećem Schaeffler Automotive Aftermarket ima veliki potencijal rasta: „Uključivanje proizvoda marke LuK predstavlja važnu dopunu našem prodajnom asortimanu u segmentu kvačila na području Evrope, tako da smo sada u mogućnosti da pružimo još bolju uslugu novim kupcima.“

Prodaja LuK sistema kvačila će započeti 1. marta u svim međunarodnim poslovnicama i prodavnicama rezervnih delova. U uvodnoj fazi, EUROPART i Schaeffler Automotive Aftermarket će predstaviti letak sa ponudom LuK proizvoda, koji će biti priložen uz sledeće izdanje EUROPART kataloga za akcijsku prodaju najinteresantnijih delova za mart/april 2014.

Među posebne sisteme kvačila koji će biti dodati EUROPART asortimanu ubraja se i LuK kvačilo sa frikcionom oblogom HD30PLUS, najnovijom generacijom frikcionih obloga, koja garantuje do 30 procenata duži vek trajanja sistema kvačila. Osim toga, sa kvačilom LuK RepSet SmarTAC, EUROPART će na tržištu rezervnih delova po prvi put ponuditi samopodešavajuće kvačilo.

EUROPART ima mrežu sa više od 160 poslovnica u 23 države Evrope, kao i poslovnicu u Dubaiju. Zajedno sa trgovinskim kućama kooperanata, EUROPART je prisutan u 28 država na 200 lokacija.