EUROPART je u 2019. godini „DIGITALNO na putu!“

16.01.2019.

Digitalizacija je aktuelni izraz širom sveta. Za vodeće distributere rezervnih delova za kamione, priključna vozila i autobuse u Evropi to je više od izraza. EUROPART svojim digitalnim rešenjima daje odgovore na potrebe svojih klijenata. Bilo da je reč o informaciji, organizaciji ili mobilnosti, kompanija iz Hagena sebe smatra opremljenom za nacionalno i internacionalno takmičenje u 2019. godini.

“Za nas je klijent uvek u centru pažnje. A klijent postaje sve više digitalan”, objašnjava motive za preobražaj izvršni direktor firme EUROPART, Olaf Giesen. “Ako danas želimo da budemo blizu kupaca, onda to ne mogu biti samo štampani flajeri i posete predstavnika prodaje, onda kao preduzeće moramo da budemo sveobuhvatno dostupni, informativni i pogodni za korisnike.” Osim toga, u kampanji “Strast povezuje!” povodom 70-ogodišnjeg jubileja, EUROPART je pokazao koliko je važna bliskost sa klijentima na tržištu komercijalnih vozila.

Pored klasičnih elemenata, kao što su Internet stranica i bilten, EUROPART se bazira na nove alate i napušta uobičajene koncepte. Uvođenje aktuelnog EWOS-a (EUROPART radioničkog online sistema) krajem 2018. bio je prvi korak davanja aktivne digitalne podrške klijentima u svakodnevnom radu. EWOS 3.0 je postao mobilan, može da se individualizuje i podržava korisnika u organizaciji njegove radionice ili njegovog preduzeća. Pored toga, nudi mnoge funkcije u oblasti tehničkih podataka.

Za EUROPART se u fokusu razvoja nalazi mobilnost. Uz EUROPART aplikaciju klijent će od 2019. moći još komfornije i brže da koristi usluge. “Kada se nalazim u radionici ili van kuće u razgovoru sa klijentima, tada bi bilo idealno da u ruke uzmem tablet i da istražujem ili poručim direktno na licu mesta”, opisuje Giesen potrebe modernih korisnika. “Danas čovek više ne želi da kaže: javiću se kasnije kada budem u kancelariji.”

I kod klasičnih ponuda koje podstiču prodaju, EUROPART konsekventno ide putem digitalizacije. Štampani flajer „Favoriten“ biće zamenjen sa „HERO Deals“. Oslanjajući se na aktuelnu reklamnu kampanju “Radionički junaci”, HERO predstavlja nedeljno šest ponuda. To trostruko povećava ritam. Osim toga, pomoću mobilnog digitalnog rešenja odustaje se od produkcije štampane kratkoročne reklame, da bi i tu delovali u skladu sa zaštitom životne sredine. Trajne publikacije, kao što su katalozi, nisu time obuhvaćene, pošto se, po pravilu, godinama koriste u radionicama i preduzećima i u njih upisuju beleške. Te publikacije se dodatno nude preko alata iPaper-Tool na Internet stranici i nude dodatnu vrednost direktnog povezivanja sa poručivanjem.

EUROPART će i nadalje konsekventno ići putem uspeha na socijalnim mrežama. Fokus je pritom na mrežama Facebook i Youtube. Uzbudljivi video materijal, interesantni izveštaji i korisni saveti treba da oduševe pratioce. “Ove aktivnosti ne proizvode direktnu kupovinu naših klijenata kod nas”, opisuje Daniel Zinn, direktor marketinga i aktivnosti socijalnih medija. “Štaviše, radi se o tome da se prezentujemo kao preduzeće i da pokažemo ko se nalazi iza EUROPART-a, a svi smo iskovani od istog materijala – od strasti.”

Izvor: PR EUROPART/ PR- & Presseagentur Andreas Lubitz