EUROPART prodavnica i u Bijeljini

28.04.2013.

EUROPART, jedan od vodećih dilera za prodaju rezervnih delova i pribora za komercijalna i specijalna vozila u Evropi, nastavlja da proširuje svoje aktivnosti u istočnoj i jugoistočnoj Evropi: početkom aprila otvorio je novu filijalu u Bosni i Hercegovini, u Bijeljini (Ljeljenča bb). U februaru ove godine EUROPART je otvorio filijale u Litvaniji (Vilnius) i Mađarskoj (Đer).

Širenje mreže u ovom delu Evrope je vidljiv znak povratka dinamizma u poslovanje kompanije EUROPART, koja procenjuje da ove tri države imaju veliki razvojni potencijal. U Mađarskoj i Bosni i Hercegovini filijale su već vodeće na lokalnim tržištima.

Direktor EUROPART grupe, Pjer Flek /Pierre Fleck/, smatra da nove filijale šalju snažan signal na lokalnim tržištima: “Mada smo u januaru otvorili i nacionalnu podružnicu i u Poljskoj, još uvek ne možemo biti zadovoljni onim što smo postigli. U istočnoj i jugoistočnoj Evropi postoje ogromni potencijali, jer tržišta u tom delu kontinenta još nisu zasićena i zato tu želimo dalji rast – formiranjem novih filijala i kroz preuzimanje kompanija koje se bave sličnim poslom.”
I direktor za Bosnu i Hercegovinu i Srbiju, Dejan Petrovski, takođe je veoma zadovoljan otvaranjem četvrtog EUROPART prodajnog centra u BiH. Bijeljina se nalazi na mestu gde se ukrštaju glavni saobraćajni pravci između BiH, Srbije i Hrvatske, što je od velikog značaja za logističke procese. Budući da su transportni tokovi optimizovani, značajno se smanjuju troškovi i skraćuje vreme za snabdevanje prodajnih objekata. EUROPART od ranije ima svoje punktove u Sarajevu i Doboju, dok je centrala poslovnih aktivnosti u BiH u Banja Luci.

Sa više od 160 prodajnih mesta u 23 države i oko 1.800 zaposlenih, EUROPART je jedan od vodećih dilera za prodaju rezervnih delova i pribora za kamione, laka privredna vozila, autobuse i specijalna vozila u Evropi. Osim toga, EUROPART nudi širok asortiman proizvoda za opremanje radionica, uključujući sve vrste opreme za pričvršćivanje, bezbednost objekata i hemijski tretman. U 2011. ukupan promet EUROPART grupe je iznosio oko 420 miliona evra.

 Izvor: EUROPART