EUROPART proširuje angažovanje u kamionskom sportu

07.03.2019.

Uz moto „Strast povezuje“, EUROPART se i 2019. godine angažuje u evropskom kamionskom sportu. Pored Truck-Racing, u fokus ulazi i Truck Trial. „Naša poslovna politika je fer i kompetentno partnerstvo s našim klijentima“, naglašava izvršni direktor kompanije EUROPART, Olaf Giesen. „Tu ne spada samo to što ispunjavamo potrebe naših klijenata – prilikom izbora proizvoda, već i briga o kvalitetu, ali i savetovanje u izboru usluga. Ali, mi delimo i lične strasti naših klijenata, na primer, strast prema kamionskom sportu.“

Šesti put zaredom EUROPART, trgovinsko preduzeće koje se bavi prodajom delova za komercijalna vozila, radioničkog materijala i opreme, podržava Team Reinert Racing. U okviru događaja za zaposlene, izvršni direktor Olaf Giesen i vlasnik tima René Reinert potpisali su ugovor o sponzorstvu za sezonu 2019. Kao u prethodnoj godini, i u ovoj sezoni će špediter René Reinert sedeti za volanom trkačkog kamiona sa startnim brojem 77. Uspešni vozač trkačkog kamiona je u sezoni 2018 postigao sedmo mesto u konačnom poretku šampionata FIA European Truck Racing Championship. U timskom rejtingu tim Reinert Adventure je osvojio drugo mesto.

Marc Stegmaier, René Reinert, Olaf Giesen

Pored Truck-Racing programa, EUROPART je u ovoj godini aktivani u Truck Trial programu. Tako BFS truck-sport Team zvaničnih evropskih šampiona Marca Stegmaiera i Jana Plieningera dobija ekskluzivno sponzorstvo komponentama i proizvodima brenda EUROPART Premium Parts. Među takvim komponentama su delovi u sistemima za upravljanje i oslanjanje (spone i lisnate opruge), delovi za kočione sisteme, svetla ili sredstva za čišćenje i podmazivanje iz obimnog programa ovog brenda. „Dugogodišnja primena u trkačkom sportu i u programu Truck Trial impresivno i održivo dokazuje kvalitet i trajnost proizvoda našeg sopstvenog brenda“, kaže Olaf Giesen.

S prvim sponzorisanjem startnih brojeva EUROPART dodatno proširuje svoj angažman na Truck Trial evropskom prvenstvu. Na šest događaja u pet država offroad specijalisti će birati svoje šampione u različitim kategorijama vozila. U ovoj sezoni tom prilikom ka cilju vozi više od 80 Truck-Trial timova. „Isto kao FIA European Truck Racing Championship, i Europa Truck Trial sa događajima u celoj Evropi odgovara našoj internacionalnoj orjentisanosti. Angažmanom u kamionskom sportu možemo da s našim klijentima i brojnom publikom širom Evrope podelimo naš entuzijazam za ono što radimo.“

EUROPART takođe koristi angažman u trkačkom sportu da bi se zaslužnim zaposlenima zahvalio za njihov natprosečan angažman. U okviru Truck Grand Prix na stazi Nürburgring kompanija organizuje događaj za 150 zaposlenih u mnogim državama širom Starog kontinenta koji su se naročito angažovali u kontaktima s klijentima. „Naš uspeh u Evropi se bazira na angažmanu i entuzijazmu naših zaposlenih“, objašnjava Olaf Giesen.

Trke FIA European Truck Racing Championship 2019:

25./26. maj                            Misano, Italija

22./23. jun                             Hungaroring, Mađarska

06./07. jul                              Slovakia Ring, Slovačka

19./21. jul                              Nürburgring, Nemačka

31. avgust/01. aeptembar  Most, Češka

14./15. septembar                Zolder, Belgija

28./29. septembar                Le Mans, Francuska

05./06. oktobar                     Jarama, Španija

Trke Europa Truck Trial 2019:

11./12. maj                Mont-Saint-Guibert, Belgija

08./09. jun                 Montalieu-Vercieu, Francuska

06./07. jul                  Dreis-Brück, Nemačka

10./11. avgust          Beč, Austrija

17./18. avgust          Nova Gorica, Vgorsko, Slovenija

07./08. septembar    Saalfeld, Nemačka

Izvor: PR EUROPART / PR- & Presseagentur Andreas Lubitz