Ford Transit za interventne ekipe

24.07.2009.

Transit_Doublecab_01Seriju novih, specijalizovanih verzija Fordovih Transita, generalni uvoznik i serviser Grand Motors, obogatio je još jednim vozilom – za prevoz interventnih ekipa i tereta. U proširenoj (Double) kabini u prvom redu je pored vozača klupa za dva saputnika, a u drugom klupa za još tri. Otuda je ovo vozilo idealno za sve službe koje imaju potrebu da se, osim tereta, prevozi i deo posade koji obavlja neki posao. Transit u ovoj verziji je idealan za prevoz ekipa u putnoj privredi, elektrodistributivnim, komunalnim i sličnim službama.
Transit_Doublecab_02Tovarni sanduk, spoljne dužine 4.050 i širine 2.250 mm sa aluminijumskim bočnim stranicama visine 400 mm, ima korisnu nosivost od 1.160 kg. Nadgradnja je domaće proizvodnje – šabačkog Uniplasta.
Za nadgradnju novog specijalnog Transita koristi se šasija 350 D C LWB EF s međuosovinskim rastojanjem od 3.954 mm, prednjim prepustom (odstojanje od prednjeg točka do spoljne ivice branika) od 993 mm i zadnjim prepustom od 1.427 mm. Visina kabine je 2.030 mm. Mada je ukupne dužine veće od šest metara, ovo vozilo je lako za manevrisanje – prečnik okretanja je 13,9 m (od ivičnjaka do ivičnjaka), odnosno 14,5 m (od zida do zida).
Transit_Doublecab_03Transit s dvostrukom kabinom i tovarnim sandukom pokreće četvrocilindrični turbo dizel motor od 2,4 litra sa 115 KS i maksimalnim obrtnim momentom od 310 Nm pri 1.750 obrtaja u minutu. Oprema se šestostepenim ručnim menjačem, pogon je na zadnjim udvojenim točkovima, napred i pozadi su disk kočnice sa ABS-om i elektronskom distribucijom sile kočenja (EBD). Napred je nezavisno oslanjanje, pozadi lisnate opruge i gasni amortizeri.
Transit_Doublecab_04U standardnoj opremi su vazdušni jastuk (airbag) za vozača, sedište vozača sa šestosmernim podešavanjem i naslonom za ruku, nasloni za glavu, elektro-pokretači prednjih prozora, centralna brava sa daljinskom komandom, radio-CD uređaj sa komandama na stubu upravljača, dva zvučnika i antena, dvobrzinski brisači, nivelacija farova, brzinomer, obrtomer, brojač kilometara, pokazivač temperature rashladne tečnosti, pokazivač nivoa goriva, signalne lampe, električna utičnica 12V, „kući sigurno“ – uključena svetla u trajanju od 30 sekundi i gumena prekrivka poda, servo volana, kodiran ključ (imobilajzer), hladan start (-20ºC), alternator 150 Ah, dva HD akumulatora, halogeni farovi, poziciona svetla na krovu kabine, zadnje svetlo za maglu, svetlo za kretanje unazad, brave na poklopcu motora i poklopcu rezervoara goriva, širokougaona spoljna ogledala, prednji branik od plastike u sivoj boji, zavesice za blato, ušice za vuču, konvencionalni rezervni točak, dizalica i ključ za točak.
Transit_Doublecab_05Vozilo sa fotografija je opremljeno i klima uređajem. Može se preuzeti odmah po okončanju finansijskih formalnosti, a uz specijalan popust trenutno košta 24.390 evra, što je 4.210 evra niže od regularne cene za ovu verziju. Cena je bez PDV-a, jer je on za ovu kategoriju vozila povratan, a za budućeg kupca od koristi su još i informacije da je opšta garancija dve godine bez ograničene kilometraže, garancija na antikorozivnu zaštitu je osam godina, servisni intervali su na 25.000 km ili jednom godišnje.

Izvor: Grand Motors – PR