Goodyear predstavio nove pneumatike za rudarske mašine

26.11.2020.

Novi Goodyearov pneumatik OTR RH-4A+ za dugotrajnu upotrebu na kamenitom terenu namenski je razvijen za teške uslove eksploatacije – na površinskim kopovima, u rudnicima i svuda gde se koriste veliki kiperi (damperi) i specijalne radne mašine.

Goodyear navodi da novi pneumatik, u poređenju sa svojim prethodnikom RM-4B+, nudi do 12 odsto više radnih sati pre potrebne zamene (podaci nakon terenskih ispitivanja izvedenih s dimenzijom 46/90R57 aprila 2019). Gazeći sloj E-4+ ima dubok profil i veliki prostor između dodirne površine i kanala, što obezbeđuje duži vek trajanja i veću otpornost na zasecanja. Veću izdržljivost bočnog zida i bočnu stabilnost omogućavaju Goodyearova nova Durawall Technology®, kao i širi naplatak i šira osnova stope. Zahvaljujući lamelama u centralnom delu gazećeg sloja, „džepovima“ i bočnim urezima na izbočenim elementima ramenskog dela, pneumatik odlikuje i niska radna temperatura.

U optimizaciji radnog veka pneumatika RH-4A+ suštinski pomaže i Goodyearov program za praćenje performansi pneumatika EMTrack. Pomoću njega korisnici u realnom vremenu mogu da provere stanje pneumatika i da na osnovu toga donesu odluku o njihovoj rotaciji i zameni, kao i upravljanju zalihama.

Pneumatik Goodyear RH-4A+ trenutno je na raspolaganju u dimenzijama 59/80R63, 46/90R57 i 27.00R49.