Hrčak upravlja Volvo kamionom!

12.09.2013.

Volvo - hrčak_02Nakon uspeha koji je prošle godine imao snimak Ballerina Stunt (koji cirkuliše Internetom) sa akrobatkinjom, Volvo Trucks je prepustio volan jednom od svojih najnovijih kamiona – modela Volvo FMX, kućnom ljubimcu – hrčku.

U ovoj vratolomiji, hrčak Čarli (težak tek 175 grama) upravlja kamionom od podnožja do vrha opasnim stazama kamenoloma – demonstrirajući koliko je lako upravljati građevinskim vozilom od 15 tona.

Volvo - hrčak_03Film je snimljen u Španiji, režirao ga je Džejmi Refn /Jamie Rafn/, poznat po svom spotu Šetnja /Walk/, snimljenom u jednom kadru.

Potpredsednik za marketinške komunikacije u kompaniji Volvo Trucks, Lars Terling kaže da je snimanje filmova u kojima se prikazuju akrobacije deo strategije da se test vožnje izvode uživo, kako bi se posredstvom ovog medijuma prikazale tehničke inovacije kompanije Volvo Trucks.

U ovom spotu, naglasak je na Volvo dinamičkom upravljanju, revolucionarnoj inovaciji koja smanjuje zamor vozača prilikom okretanja volana. Terling otkriva da će verovatno biti još test vožnji obavljenih uživo.

Volvo - hrčak_01Čarli je dresiran hrčak iz Velike Britanije. Kamion kojim treba da upravlja je novi Volvo FMX, model koji se koristi u rudarstvu, građevinarstvu i drugim teškim uslovima. Epizodnu ulogu ima test vozač Šon Rodžers /Seon Rogers/. On pomera pedale i u ruci drži šargarepu kojom navodi Čarlija da kamion ne bi skliznuo sa puta.

Film je sniman u zatvorenom kamenolomu u mestu Los Tres Cunjados, u Španiji.

Lars Terling:

“U početku smo bili veoma skeptični iako smo istovremeno videli da bi to mogao da bude zabavan način da se pokaže koliko je jednostavno upravljati uz pomoć Volvo dinamičkog upravljanja.

Svestan sam da je teško poverovati da hrčak može da vozi kamion, ali hrčak Čarli je to uradio. Ono što vidite u filmu se zaista i desilo. To je potpuno novi način upravljanja koji će promeniti živote vozača kamiona širom sveta – mnogima će sačuvati leđa”.

Pogledajte film:

http://www.youtube.com/watch?v=7N87uxyDQT0&feature=youtu.be

Izvor: Volvo Srbija