I Imlek na Volvo točkovima

11.03.2015.

Volvo-Imlek_03Vozni park beogradskog Imleka, regionalnog lidera u prikupljanju i preradi mleka, sa poslovnim aktivnostima u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Makedoniji, početkom januara je osvežen i ojačan s četiri nova Volvo kamiona, prvim vozilima ove marke u transportnoj floti te kompanije.

Sva četiri vozila su iz familije FM. To su troosovinske šasije (konfiguracije 6×2) sa „spavaćom“ kabinom, koje pokreću Euro VI motori od 11 litara radne zapremine sa 370 KS i maksimalnim obrtnim momentom od 1.750 Nm, „spareni“ sa automatizovanim, I-Shift menjačem.

Volvo-Imlek_01Ovakva konfiguracija dopušta ukupnu masu od 26.000 kilograma. Nova Imlekova vozila su opremljena specijalnim nadgradnjama za prevoz mleka zapremine 14.100 litara (u četiri posude s pregradama), a predviđena su i za vuču prikolica-cisterni za prikupljanje sirovog mleka.

Specijalne nadgradnje su napravljene u poljskoj kompaniji Romex i, između ostalog, uključuju najsavremeniju kompjuterizovanu jedinicu – mini pokretnu „laboratoriju“ za uzorkovanje i analizu sirovog mleka koje se preuzima na terenu. Nova Volvo vozila su, inače, angažovana na preuzimanju i prevozu sirovog mleka na teritoriji Srbije.

Volvo-Imlek_02Uz nove Volvo kamione, Imlek se opredelio i za takozvani Volvo Zlatni ugovor – za redovno i vanredno održavanje i popravke prva četiri vozila. Taj postprodajni paket ima i klauzulu UpTime Insurance, s kojom je vlasnik vozila i dodatno obezbeđen: ukoliko u slučaju (nehavarijskog) kvara kamion ne bude osposobljen za vožnju za 4 sata od otvaranja radnog naloga, potpisnik ugovora dobija naknadnu od 100 evra (u dinarskoj protivvrednosti) za prva 24 sata. Za slučaj da je vozilo zbog kvara imobilisano duže od jednog dana, za svaka naredna 24 sata van pogona (dok se kamion popravlja) vlasnik dobija naknadu od 150 evra po danu.

Volvo podseća da vlasnik koji se opredeli za Zlatni ugovor tokom njegovog važenja ima samo tri vrste izdataka – za gorivo, registraciju i pneumatike, dok su svi ostali troškovi pokriveni „zlatnim“ servisnim paketom.