I Lasta se odlučila za «plavi» servisni ugovor

05.08.2009.

Lasta_VolvoBeogradska Lasta, po broju vozila i obimu saobraćaja, najveća kompanija za prevoz putnika u Srbiji, od nedavno u voznom parku ima i osam novih dubldeker /doubledecker/ autobusa Ayats na Volvo B12B šasiji. Uporedo s kupovinom novih vozila, Lasta se odmah odlučila da potpiše trogodišnji servisni, takozvani “plavi” ugovor sa Volvoovom kompanijom u Srbiji i da održavanje autobusa i posle isteka garantnog roka poveri Volvo centru u Novim Banovcima.
Ugovor je potpisan posle opsežnih provera servisnih mogućnosti i stručne osposobljenosti zaposlenih u Volvo centru u Novim Banovcima, koje su ocenjene najvišom ocenom, što je za održavanje autobusa od posebnog značaja, budući da oni u saobraćaj mogu samo ako su najboljoj tehničkoj “kondiciji”. Potpisnici ugovora – tehnički direktor Laste, Nebojša Gajić (levo na fotografiji), generalni direktor Volvo d.o.o. Novi Banovci, Marcus Horberg (desno na fotografiji) i direktor posleporodaje Volvo d.o.o. Novi Banovci, Nenad Perišić, dogovorili su skoru posetu menadžmenta Volvoa kompaniji Lasta, u cilju nastavka odlične poslovno-tehničke saradnje.
Veliki broj kompanija, koje u voznom parku imaju Volvo vozila starijih i nove generacije, već je prepoznalo sve prednosti ovakvog načina održavanja – na prvom mestu su ušteda u troškovima i pouzdanost vozila u svakom trenutku.
Pri zaključivanju »plavog ugovora« vlasnik saopštava sve relevantne podatke koji će omogućiti da plan preventivnog održavanja bude «skrojen» za svako pojedinačno vozilo, tačno prema njegovoj tehničkoj specifikaciji, starosti, transportnim zadacima i uslovima eksploatacije. Planirane i redovne provere i intervencije sprečavaju skupo stajanje vozila van «pogona», ali mogu da preduprede i eventualne nepotrebne (skupe) popravke.
Sa dugačkog spiska intrevencija predviđenih »plavim« ugovorom, izdvajamo: promena ulja u pogonskoj osovini/ama; promena prečistača u servo mehanizmu upravljača; brojne detaljne provere – sušača vazduha, kompletne opreme u motorskom odeljku, prednjeg oslanjanja i upravljačkog mehanizma, opreme i uređaja ispod vozila itd.

Izvor: Volvo Trucks Srbija