I u Srbiji isporučen prvi Volvo FH nove generacije

29.05.2013.

Hamster_I Volvo FH Prvi Volvo nove FH generacije sa Euro VI motorom od 460 KS nedavno je isporučen i kupcu u Srbiji – kompaniji Hamster iz Sremske Mitrovice, koja se, osim za svoje potrebe, bavi i međunarodnim transportom za druge naručioce.

Osnivač i suvlasnik Hamstera, inženjer šumarstva Vladimir Galečić se, kao i pri prethodnim kupovinama Volvo kamiona, odlučio za karakterističnu crvenu boju i bogato opremljeno vozilo. „U specifikaciji našeg Euro VI prvenca su, između ostalog, I-Shift automatizovani menjač i visokopolirani aluminijumski naplaci, a u kabini je sve što se može ugraditi da bi posada mogla da uživa u punom komforu, jer samo odmoran i zadovoljan vozač može da upravlja bezbedno i s punim učinkom“, kaže gospodin Galečić.

Novi Volvo FH je već krenuo na prve „ture“ po Evropi, a, kao i ostala vozila u Hamsterovoj floti, uposlen je na prevozima mešovite robe, pretežno rezane građe i elemenata tvrdih i mekih lišćara i repromaterijala za drvoprerađivačku industriju.

Vozni park sremoskomitrovačke kompanije sada čini osam kamiona, svi su tegljači i svi sa Volvo znakom. Prvi Volvoi su u Hamster stigli septembra 2004, dok je treći FH, koji je stigao u martu 2007-me, bio prvi iz serije sa Euro V motorima isporučen kupcu u Srbiji.

Izvor: Volvo Srbija