Isporučene prve Scanie po sistemu staro za novo

07.05.2012.

Vladimiru Simoviću, direktoru Simšpeda (levo na fotografiji), ključeve prvih Scania prodatih u Srbiji po sistemu staro za novo je uručio Vladan Lakočević, u Scania Srbija zadužen za prodaju

Dugogodišnji, veran korisnik Scania kamiona, transportno preduzeće Simšped iz Bariča kod Obrenovca, prvi je kupac u Srbiji koji je svoja korišćena vozila poznate marke zamenio za nova. Ključeve dva nova tegljača iz serije R420 preuzeo je vlasnik i direktor, gospodin Vladimir Simović.
„Sa Scaniom imamo odlična iskustva još od 1995-te, kada je moj otac, tada privatni prevoznik, kupio prvi polovan kamion ove marke“, kaže 35-godišnji Vladimir. „Od tada su u voznom parku samo Scania kamioni, kojih je sada ukupno 11, uključujući i dva upravo preuzeta.“
„Simovići su doslovno zaljubljeni u Scania kamione, o čemu svedoči da su dva polovna iz 2006-te, koji su poslužili kao ‘učešće’ za dva nova, u tako dobrom stanju da će bez ikakvih ulaganja sigurno voziti u narednih nekoliko godina i prevaliti najmanje onoliko koliko i do sada, a to je u proseku po 600.000 km“, kaže gospodin Vladan Lakočević iz Scania Srbija. „Još jedna potvrda da su u veoma dobroj kondiciji je i to da smo za njih odmah našli nove vlasnike“, dodaje gospodin Lakočević.
Prvi novi Scania kamioni isporučeni po sistemu Trade In (staro za novo) su i najopremljeniji tegljači iz ove serije koji su do sada prodati transporterima ne samo u Srbiji, već i u širem okruženju. Pokreću ih Euro V motori od 420 KS „spareni“ sa Opticruise automatizovanim menjačima, a na spisku dodatne opreme koji su sastavili Simovići su, između ostalog, ksenon svetla, ukrasne lajsne, dodatne sirene i svetla na vrhu Top Line kabine, aluminijumski naplaci, dodatan rezervoar za gorivo, mini kuhinja (sa mikrotalasnom pećnicom i aparatom za pripremu kafe ili čaja) itd.
Transportno preduzeće Simšped, koje se od 2003. bavi međunarodnim prevozima (uglavnom na linijama Srbija-jug Italije i obratno), u ovoj godini planira nabavku još nekoliko novih Scania tegljača, koji bi po istom sistemu staro za novo trebalo da zamene sadašnje Scania kamione sa Euro IV sertifikatima.

Izvor: Scania Srbija/EXIMPRESS Media Service

Fotografija snimljene aparatom Nikon COOLPIX P300
Eksluzivna foto oprema sajta: Nikon; prodaja i servis: www.refot.com