Iveco Defense Vehicles isporučuje nemačkoj vojsci treću generaciju zaštićenih vojnih kamiona GTF8x8

19.01.2021.

Iveco Defense Vehicles, podružnica multinacionalne korporacije CNH Industrial NV, dobila je okvirni ugovor od nemačke vojske (Bundeswehr) za isporuku 1.048 vojnih kamiona Trakker GTF8x8 (ZLK 15 t), koji će biti isporučeni od 2021. do 2028. godine.

Projekat će započeti isporukom početne serije od 224 vojnih vozila 8×8 iz familije Trakker u pet različitih konfiguracija, pripremljenih za transport kontejnera od 20 stopa. Specifikacije vozila uključuju hidraulične dizalice i vitla.

Sva vozila su u skladu sa EURO VI standardima za emisiju izduvnih gasova (kompatibilni s režimom rada s jednim gorivom) i biće isporučena sa zaštićenom kabinom koja, među najboljim, nudi visoke nivoe zaštite – balističke, minske, NBC (nuklearne, biološke i hemijske) i IED (eksplozivne naprave). Ove kabine takođe pružaju visok nivo udobnosti za posadu i pripremljene su da prime razne moderne vojne komunikacione i komandne sisteme.

Iveco Defense Vehicles je nemačkoj vojsci u poslednjih nekoliko godina isporučio oko 2.000 vozila iz svog širokog asortimana, uključujući niz zaštićenih prilagođenih verzija (GTF 8×8 serije 1 i 2, TEP-90, STV-8×8, Tipper-8×8, Sideloader- 8×8, ISO-container-transport-8×8 i Tractor-6×6), koje su već uveliko zastupljene u operativnim jedinicama Bundevsvera.