Johannes Kjellgren novi direktor Volvo kamiona za Region jugoistočna Evropa

25.08.2014.

Od 1. avgusta 2014. Johannes Kjellgren novi generalni direktor Volvo kamionske grupe za Tržište South East Hub (Region jugoistočna Evropa) sa sedištem u Beogradu je 42-godišnji Johannes Kjellgren. Na novu dužnost gospodin Kjellgren dolazi sa mesta generalnog direktora Volvo grupe za Slovačku.

U nadležnosti novog generalnog direktora Tržišta South East Hub je, osim Srbije, još i koordinacija svih poslovnih aktivnosti Volvo kamionske grupe (Volvo Group Trucks) u okolnim državama – Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Crnoj Gori, Bugarskoj, Albaniji i Sloveniji.

„Nova funkcija je još jedan novi i još veći izazov u mojoj poslovnoj karijeri. Region jugoistočne Evrope ima veliki potencijal, ne samo po broju potencijalnih kupaca, već i po ukupnom obimu poslovnih mogućnosti. Razumem da se neke od država bore sa privrednim i finansijskim teškoćama, ali sam siguran da će se situacija tokom vremena poboljšati. Uprkos mnogim razlikama između zemalja u Jugoistočnoj Evropi, mislim da su naši klijenti veoma slični i da rade na sličan način. Moj cilj je, naravno, da se poveća prodaja i razviju svi ostali segmenti našeg poslovanja u ovom regionu. Ipak, najveći izazov će biti rad u sasvim novom okruženju – u različitim državama, sa različitom kulturom i tradicijom, ali to može da bude i preimućstvo novog posla.”

Johannes Kjellgren ima sedamnaestogodišnje menadžersko iskustvo u državama centralne i istočne Evrope (Mađarskoj, Rusiji, Estoniji, Slovačkoj). U Volvo kamionima je od aprila 2007-me, kada je imenovan za generalnog direktora Volvo Trucks Estonia OÜ. Od jula 2010. do dolaska na novu dužnost u Region jugoistočna Evropa, bio je generalni direktor Volvo Group Slovakia s.r.o., odgovoran za sve aktivnosti Volvo grupe u toj državi, uključujući i Reno kamione (Renault Trucks) – od 1. januara 2013.

Novi direktor Volvo kamiona za Tržište South East Hub (Region jugoistočna Evropa) ima Bachelor diplomu univerziteta iz SAD na kojem je pohađao programe poslovne administracije i menadžmenta, sa posebnim osvrtom na tržišta u razvoju. Oženjen je i ima troje dece. Hobi mu je, između ostalog, sport: „Trenutno pokušavam da ovladam triatlonom, što je lep izazov. Skijanje zimi i svakodnevno trčanje je nešto što se podrazumeva. Volim da putujem, a to voli i moja porodica, pa se unapred radujem svemu novom što ćemo moći da vidimo u ovom regionu.”