Još 32 nova vozila za potrebe bolnica i domova zdravlja u Vojvodini

28.09.2021.

Predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović,  28. septembra uručio je ključeve 32 nova sanitetska, dijalizna i putnička vozila za patronažu, sa pratećom medicinskom opremom, predstavnicima zdravstvenih ustanova u Vojvodini, čiju nabavku je sa 100 miliona dinara finansirala Pokrajinska vlada.

Sanitetska vozila dobile su opšte bolnice u Zrenjaninu i Vrbasu i domovi zdravlja u Kanjiži, Adi, Novom Bečeju, Srbobranu, Apatinu, Malom Iđošu, Sremskoj Mitrovici, Sečnju, Kovinu i Pećincima.

Vozila za prevoz pacijenata na dijalizu dobili su domovi zdravlja u Čoki, Bačkoj Topoli, Vrbasu, Beočinu, Titelu, Plandištu i Alibunaru, dok su putnička vozila obezbeđena za domove zdravlja u Šidu, Apatinu, Somboru, Odžacima, Kovinu, Novom Bečeju, Rumi, Novom Kneževcu, Žitištu, Alibunaru, Beloj Crkvi, Irigu i Opovu.

„Danas će 32 nova vozila krenuti put domova zdravlja i bolnica širom Vojvodine i omogućiti, pored lakšeg transporta pacijenata, brži i efikasniji rad i veću sigurnost svima koji pružaju pomoć onima kojima je potrebna“, rekao je predsednik Mirović.

Pokrajinska vlada je, prema Mirovićevim rečima, od 2016. godine obezbedila više od 90 novih vozila za zdravstveni sistem Vojvodine, čime je, uz druga značajna ulaganja veća od 12 milijardi dinara, znatno unapredila zdravstveni sistem.

„U istoriji zdravstva Vojvodine nije zabeleženo da jedna Pokrajinska vlada već četvrtu godinu zaredom dodeljuje ovoliki broj novih vozila zdravstvenim ustanovama, što je veoma značajno, kako za zaposlene, tako i za sve one kojima je potrebna zdravstvena pomoć“, rekao je direktor Doma zdravlja Odžaci, Dušan Božanić.

Događaju je prisustvovao i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za zdravstvom prof. dr Zoran Gojković.

Izvor: www.vojvodina.gov.rs