Još šest novih Volvoa za ENMON

26.07.2012.

Transportna flota beogradske ENMON grupe, jednog od najpoznatijih preduzeća u Srbiji za uvoz, izvoz i prodaju keramičkih pločica, granitne keramike, sanitarija, galanterije i prateće opreme za kupatila, nedavno je pojačana sa još šest novih Volvo tegljača iz familije FH sa motorima od 420 KS.

Volvo je od ranije vodeća marka u transportnoj jedinici ove grupe, koja se, u sopstvenom pogonu, bavi i proizvodnjom praškastih materijala (lepka za keramičke pločice i granitnu keramiku, fug mase u svim bojama, glet mase, materijala za „španski zid“, terofa i belog bavalita). ENMON, naime, sada ima 17 Volvo tegljača i šest kamiona drugih marki.

„Prve Volvo kamione smo kupili 2002. godine, bili su to tegljači FH12 sa 460 KS. Potom smo vozni park obnavljali i širili Volvo kamionima i 2007-me, 2008-me i 2010. i svi su bili iz familije FH sa motorima od 440 KS“, kaže rukovodilac transporta u ENMON grupi, diplomirani inženjer saobraćaja, Goran Bujić.

Volvo tegljači su angažovani na prevozima za sopstvene potrebe ENMON grupe u Srbiji i u okolnim državama.

„Upravo to što imamo našu transportnu flotu, u kojoj su Volvo tegljači ’udarna grupa’, omogućava pravovremenu i efikasnu uslugu brojnim klijentima, ubrzava i pojednostavljuje proces rada. Uz to sopstvenim vozilima smanjujemo izdatke za transport, koji bi nesumnjivo bili vrlo visoki, budući da našom flotom svakodnevno prevozimo stotine tona pločica, sanitarije, praškastih materijala, opreme za unutrašnje uređenje stanova i poslovnih objekata, bojlera – kako do naših velikih kupaca, tako i do maloprodajnih objekata u Beogradu, Novom Sadu, Požarevcu, Kragujevcu, Paraćinu, Nišu, Leskovcu, Šapcu, Gornjem Milanovcu i Lajkovcu, ali i do velikog centralnog skladišta u Žirovnici kod Kragujevca. Uz to, grupa ENMON sa više od 500 zaposlenih, ima svoje poslovne ogranke i u Republici Srpskoj, Hrvatskoj i Makedoniji, čije transportne zahteve najvećim delom ispunjavaju Volvo kamioni“, kaže gospodin Bujić.

Volvo kamione grupa ENMON održava u Volvo servisu u Novim Banovcima, a za devet vozila su zaključeni i Plavi servisni ugovori koji pružaju dodatnu sigurnost i utiču na smanjenje ukupnih troškova eksploatacije.

Izvor: Volvo Srbija