KAMAZ pokrenuo novu liniju za proizvodnju rednih šestocilindarskih motora

03.01.2018.

Tačno 42 godine nakon što je sa montažne trake sišao njegov prvi V8 dizel motor, u KAMAZ-ovom ogromnom proizvodnom kompleksu u Naberežnije Čelnom 15. decembra 2017. je svečano označena završna faza višegodišnjih aktivnosti u razvoju i pripremama za serijsku produkciju sasvim nove porodice rednih šestocilindarskih motora.

U tom projektu partner ruskog lidera u proizvodnji teških komercijalnih vozila bila je svetski renomirana Liebherr grupa. Od prvog potpisa na dokumentu o saradnji do pokretanja sasvim nove linije u Naberežnije Čelnom prošle su nepune četiri godine: sporazum o razvoju nove perspektivne porodice rednih motora snage od 400 do 700 „konja“ ekološke klase Euro V i, u budućnosti Euro VI, potpisan je 25. marta 2014. godine u Ehingenu, u Nemačkoj.

Već 10. juna 2014. godine, naređenjem generalnog direktora KAMAZ-a, Sergeja Kogogina, otvoren je projekat sa radnim nazivom “Tibet”. Za tri godine realizovan je obiman posao: izgrađena je praktično nova fabrika u fabrici, instalirana oprema za proizvodnju blokova i glava cilindara, linije za montažu motora, pogon za bojenje motora….

Početkom decembra prošle godine obrađen je prvi deo za novi motor a od uvoznih i kooperantskih delova montirani prvi novi agregati KAMAZ 910.10. Danas sva nova oprema radi u režimu pokretanja i podešavanja. Do kraja 2017. bilo je planirano da se proizvode 7-10 motora. Serijska-industrijska proizvodnja bi trebalo da počne u martu 2018. godine. Nova linija je predviđena za proizvodnju 12.000 motora godišnje. U okviru tog projekta, u KAMAZ-u je otvoreno 150 novih radnih mesta.

Novi motor od 11,95 litara radne zapremine (vrlo slična aktuelnim KAMAZ-ovim V8 pogonskim agregatima) savremene je konstrukcije, s common rail ubrizgavanjem i SCR tehnologijom za čišćenje izduva. Udovoljava Euro V standardima, s mogućnošću da kasnije bude ponuđen i u Euro VI verziji. Obavezni servisni intervali su predviđeni na čak 150.000 km, što je tri pa i do svih pet puta više od preporuke za aktuelne i starije KAMAZ-ove kamione.

Prvi redni KAMAZ-ovi motori će se u početku ugrađivati samo u kamione sasvim nove generacije, koji bi na montažne linije trebalo da stignu 2019. Prototip tegljača iz nove K5 familije, koja je izgledom i konstrukcionim rešenjima vrlo bliska Mercedes-Bencovom Actrosu aktuelne generacije, premijerno je prikazan sredinom septembra 2017. na sajmu COMTRANS u Moskvi.

“Saradnja između naših kompanija traje već dugi niz godina, pošto smo još davnih sedamdesetih počeli razvoj menjača za prve KAMAZ-ove kamione“, rekao je na inauguraciji nove linije predsednik Liebherr grupe, počasni doktor inženjerskih nauka Willi Liebherr.

Nova KAMAZ-ova linija za proizvodnju rednih motora opremljena je najnovijim tehnologijama, koje, u nekim slučajevima, prevazilaze inostrane uzore. Velika pažnja je posvećena kontroli kvaliteta – svaka operacija će biti podvrgunuta 100-odstotnom nadzoru, što obećava da će vozila nove generacije biti pokretana agregatima visoke pouzdanosti.