Kamion na dlanu – za 30 evra mesečno

29.06.2011.

Scania Srbija je u redovan postprodajni asortiman delova, opreme i usluga od nedavno uvrstila i sistem za upravljanje voznim parkom, preciznije za „nadzor“ vozila, gde god se ona nalazila na teritoriji Evrope. Nova usluga se nudi uz mesečnu pretplatu od 30 evra u dinarskoj protivvrednosti i, kako uveravaju stručnjaci iz ove kompanije, višestruko se isplati – vlasniku omogućava ne smo praćenje vozila, već su mu u realnom vremenu dostupne i mnoge korisne informacije, koje mogu da utiču na povećanje profitabilnosti.
Korisnik sistema – vlasnik transportne firme može da tačno prati poziciju-kretanje vozila, potrošnju goriva, način vožnje, potencijalne mehaničke probleme, da vozača upozori kada vozilo mora na redovno servisno održavanje… Novi „alat“ za upravljanje voznim parkom predstavlja kombinaciju sistema za GPS pozicioniranje, uređaja u vozilu za vođenje dnevnika i komunikaciju (Communicator 200), pretplate na komunikacione usluge i kancelarijskog Internet interfejsa. Pogodan je za upravljanje voznim parkom u kome su isključivo Scania vozila, ali i za mešovite, prevozne flote sa različitim markama kamiona.
Scania komunikator 200 automatski sakuplja podatke iz vozila na svakih nekoliko minuta i analizira ih onako kako želi korisnik, praveći pregledne izveštaje primenom „semaforske signalizacije“ (crveno, narandžasto i zeleno), što vlasniku transportne firme omogućava da brzo uoči gde treba da preduzme neku radnju za povećanje radne efikasnosti.

Objavljeno u publikaciji Auto, 382, 25.6.2011.