Kamioni s gorivnim ćelijama na vodonik smanjuju emisije ugljenika Toyotine logistike u Evropi

20.05.2023.

Toyota Motor Europe (TME) udružila se s holandskom kompanijom VDL Groep (VDL) kako bi se probila na evropsko tržište teških kamiona pokretanih vodonikom bez emisije štetnih gasova, uz korišćenje Toyotine tehnologije gorivnih ćelija. Saradnja ima za cilj da ubrza dekarbonizaciju u sektoru transporta i logistike, što je važan faktor u ispunjavanju ciljeva TME za realizaciju strategije potpune neutralizacije emisije ugljen-dioksida do 2040. godine.

Kompanija TME uviđa značajan potencijal u korišćenju kamiona na vodonik za niže emisije ugljenikovih jedinjenja na svojim logističkim rutama. Manja masa vodoničnih sistema omogućava veću nosivost kamiona, a brzo punjenje vodonikom je prednost za transport s visokom efikasnošću. Kamion se može napuniti vodoničnim gorivom jednako brzo kao i dizelom, a uz sve veću potražnju za vodonikom, načini korišćenja električnih kamiona pokretanih strujom iz vodiničnih gorivnih ćelija pozicioniraju ih kao ključne činioce u razvoju kvaliteta održive infrastrukture na najvažnijim pravcima snabdevanja.

“Kompanija VDL Special Vehicles veruje u budućnost  srednjih i teških kamiona s nultom emisijom, namenjenih za vožnju kako na putevima, tako i na neuređenim podlogama. Stoga smo izuzetno ponosni što s kompanijom Toyota Motor Europe radimo na ovom inovativnom tehnološkom projektu koji će nam omogućiti da proširimo aktivnosti na vodonične pogone”, kaže Hans Bekkers, komercijalni direktor kompanije VDL Special Vehicles.

VDL Groep će proizvesti prvi kamion s vodoničnim gorivnim ćelijama do leta 2023. godine, nakon čega će, u jesen 2023, uslediti proizvodnja više vozila koja će biti ispitana na logističkim linijama TME-a. Za početak, nova vrsta pogona će biti ugrađena u velikoserijske tegljače holandskog DAF-a iz familije CF prethodne generacije. Projekat će objediniti saznanja o načinu korišćenja kamiona s vodoničnim gorivnim ćelijama, istovremeno podržavajući dugoročnu viziju kompanije o dekarbonizaciji u sektoru logistike i smanjenja Toyotinog ugljeničnog „otiska“, što predstavlja iskorak u odnosu na elektrifikaciju putničkih vozila.

“Uzbuđeni smo što ćemo započeti ovaj projekat s kompanijom VDL Groep, jer će nam to omogućiti da dodatno smanjujemo emisiju ugljeničnih jedinjenja pri transportu naših komponenti, vozila i servisnih delova na duge relacije. Teški kamioni će ostati značajan stub naše multimodalne strategije, a uvođenje kamiona bez emisije štetnih gasova, opremljenih Toyotinim modulima vodoničnih gorivnih ćelija, imaće snažan efekat na ukupno smanjenje emisije ugljeničnih gasova u našoj logistici”, kaže Leon Van Der Merwe, potpredsednik za nabavku Toyota Motor Europe.

Kamioni s pogonom na vodonične gorivne ćelije takođe imaju ključnu ulogu u razvoju šireg evropskog vodoničnog eko sistema, snažno podržavajući dekarbonizaciju transporta i tranziciju ekološke energije. Teška vozila su presudna u stvaranju zdrave ponude i potražnje za vodonikom. Profitabilni rezultati će stimulisati razvoj održive infrastrukture, dok će ujedno omogućiti da se ostvare i druge nove aplikacije za mobilnost. Infrastruktura za kamione na vodonik može se jednostavno proširiti na druga vozila na vodonik koja mogu koristiti iste stanice za dopunu. Ovaj novi projekat razvoja kamiona jedan je od mnogih koje je Toyota nedavno realizovala s više partnera, uključujući i one koji se odnose na laka komercijalna vozila, brodove, vozove i autobuse, s ciljem da se ubrza prelazak na transport uz korišćenje vodonika.

Kompanija VDL Special Vehicles specijalizovana je za proizvode u oblasti baterijskih električnih i vodoničnih rešenja za putna i terenska vozila. Kao ugovorni proizvođač, obezbeđuje proizvodne kapacitete za male i srednje serije vozila bez emsije štetnih gasova. Pored toga, takođe može podržati projekte u oblastima kao što su razvoj proizvoda, izrada prototipa i sertifikacija pogonskih linija bez štetnih emisija, sve do potpunog razvoja alternativnog pogona za zahtevanu aplikaciju. VDL Special Vehicles omogućava svojim kupcima da ponude rešenja za vozila koja svet čine čistijim. Njihovo iskustvo se ogleda u razvoju i proizvodnji šasija za autobuse u različitim primenama. Upravo zbog tog iskustva, pre više od 20 godina, počeli su da razvijaju pogone bez štetnih emisija. To znanje i iskustvo su korišćeni u poslednje dve decenije za razvoj različitih vodonik i baterijsko-električnih rešenja za srednja i teška drumska vozila kao što su autobusi i kamioni. Inženjerski tim je u stanju da integriše ova i druga rešenja u postojeća vozila nezavisnih proizvođača. Primeri uključuju građevinsku, poljoprivrednu, lučku ili aerodromsku opremu. Pored toga, kao ugovorni proizvođač, nudi trećim licima mogućnost da svoja vozila s nultom emisijom štetnih gasova budu proizvedena u njihovim pogonima.

VDL Special Vehicles je deo međunarodnog, industrijskog porodičnog preduzeća VDL Groep, sa sedištem u Ajndhovenu, u holandskom regionu Brainport. Firma je osnovana 1953. godine, a sada, 70 godina kasnije, treća generacija porodice Van der Leegte je na čelu grupe, od 2017. godine. VDL Groep ima više od 16.000 zaposlenih i posluje u 19 država. Grupa se sastoji od više od 100 operativnih kompanija, svaka sa svojom specijalnošću, koje intenzivno rade zajedno. Aktivnosti ovih kompanija mogu se sažeti u „pet svetova VDL-a“: nauka, tehnologija i zdravlje, mobilnost, energija i održivost, Infratech i Foodtech. Ukupan godišnji prihod u 2022. iznosio je 5,752 milijarde evra.

Izvor: Toyota Srbija