Kögel na IAA 2018: nove i optimizovane poluprikolice i rešenja sa mnogo dodatnih prednosti

03.08.2018.

Na IAA 2018 – bijenalnoj, najvećoj svetskoj izložbi komercijalnih vozila, renomirani nemački proizvođač poluprikolica, prikolica, nepogonskih osovina i nadgradnji predstavlja osam novih i optimizovanih eksponata, s akcentom na lako rukovanje, uštedu vremena pri manipulaciji teretom i sprečavanje povreda.

Od 20. do 27. septembra na 67. međunarodnoj IAA Kögel će, zajedno s proširenom ponudom, predstaviti i nova rešenja za transport generalnih tereta i prevoze u građevinarstvu i putnoj privredi. Shodno sloganu ovogodišnje IAA, „Vožnja budućnosti“, kompanija iz Burtenbaha će prikazati vozila i nova razvojna rešenja koja će budućnost transporta učiniti sigurnijom, jednostavnijom i ekološki prihvatljivijom. Na štandu F06 u hali 27, površine veće od 2.100 kvadratnih metara, posetioci će moći da razgledaju zanimljive Kögel eksponate, ali i da dobiju detaljne informacije o novim sveobuhvatnim transportnim rešenjima, telematskim sistemima i finansiranju kupovine.

Hanoversku postavku čine Kögel Cargo – univerzalna i izdržljiva poluprikolica NOVUM generacije s neto masom u osnovnoj konfiguraciji od samo 5.920 kg; poluprikolica Lightplus Coil NOVUM generacije za transport čeličnih kalemova i uskih valjaka, s nosivošću većom za 410 kg u poređenju s modelom prethodne generacije; laka i prostrana Mega poluprikolica NOVUM generacije s neto masom u osnovnoj konfiguraciji od 6.130 kg; Cool-PurFerro kvalitetna poluprikolica za prevoz robe u temperaturnom režimu s optimizovanim delovima koji je čine još lakšom pri svakodnevnoj upotrebi; lagana poluprikolica za prevoz suvog tereta Box Light sa 730 kg većom korisnom nosivošću u poređenju s dosadašnjom istoimenom generacijom; lagana i lako prilagodljiva poluprikolica za prevoz kontejnera Port 45 Triplex, sopstvene mase 4.550 kg, s izvlačenjem/uvlačenjem šasije napred, u sredini i pozadi; kiper-poluprikolica s tovarnim sandukom napravljenim od „pametne“ mešavine čelika i aluminijuma s kojom ima 430 kilograma veću nosivost u poređenju s nadgradnjom napravljenom samo od čeličnih limova; Lightplus poluprikolica sa povećanom unutrašnjom visinom i smanjenom sopstvenom masom što omogućava raznovrsne mogućnosti za individualno opremanje; poluprikolica Strong & Go bez poprečnih letvi između bočnih stubova, koja ispunjava Dajmlerovu direktivu 9.5 (pri prevozu jednog ili dva reda sertifikovanih gajbi s napicima zahteva samo jedan red letvi); FastFix tekstilni umetak sa masom od samo 495 grama za brzo, jednostavno i sigurno pričvršćivanje tereta; EasyFix klizni zatvarač za brzo i jednostavno pričvršćivanje klizne cerade u otvorenom stanju.

Kao i na IAA 2016, „sestrinska“ kompanija Humbaur će biti predstavljena kao suizlagač na štandu Kögel F06 u Hali 27. U Hanoveru će Humbaur predstaviti nadgradnje i prikolice iz serije FlexBox, napravljene za kurirsku dostavu i ekspresne isporuke.