Kögelov diler Unitrejlr počeo montažu poluprikolica u Bugarskoj

22.03.2018.

Od početka marta Kögelov prodajni partner u Bugarskoj, kompanija Unitrejlr /Унитрейлър/, bavi se i lokalnom montažom dva modela najpopularnije poluprikolica u toj državi – Cargo i FlexiUse. Sastavne komponente obeju poluprikolica se proizvode u matičnoj Kögelovoj fabrici u Nemačkoj, u Burtenbahu (Bavarska, na oko 120 km zapadno od Minhena). Tamo se formiraju kompletna šasija i pod, prednji „zid“, zadnja vrata i stranice, pa se tri polugotove poluprikolice u rastavljenom stanju tovare na jednu i tako transportuju do Burgasa, četvrtog po veličini grada u Bugarskoj. U novom pogonu kompanije Unitrejlr se obavlja montaža po sistemu SKD (semi-knocked-down), za sada bez ugradnje domaćih komponenti.

Foto: Thomas Purschke, direktor prodaje za Skandinaviju i Veliku Britaniju u kompaniji Kögel

Kögelovi kupci u Bugarskoj će od lokalne montaže imati nekoliko važnih koristi: niži su troškovi transporta, rokovi isporuke mogu da budu kraći, a važna je prednost što kompetentan kontakt partner govori jezikom kao i kupac. Pored Bugarske, Kögel već ima SKD montažne centre u Rusiji, Portugalu i Španiji.

Unitrejlr, ranije poznat pod nazivom Elia Trans, od 2001. je Kögelov diler u Bugarskoj. Zaposleni u toj kompaniji poznaju Kögelove poluprikolice i prikolice do najsitnijih detalja. Pre početka montaže, obučavali su u fabrici u Burtenbahu kako da po najstrožijim nemačkim kriterijumima obave završnu montažu dva početna modela poluprikolica. Ako je potrebno, montažni radnici imaju pristup detaljnim uputstvima za montažu i direktnu kontakt liniju sa Kögelovom centralnom fabrikom.

Bugarska kompanija predviđa da će u prvoj godini obaviti završnu montažu oko 110 Kögelovih poluprikolica. U narednim godinama planira povećanje broja montažnih radnika i proširenje operacija finalnog sklapanja kako bi prerasla u potpuno razvijen SKD centar sa skladištem rezervnih delova, od čega bi koristi trebalo da imaju i kupci Kögelovih priključnih vozila i u susednim državama – Turskoj, Grčkoj i Rumuniji.