Korisna nosivost nove verzije Volvoa FL veća za 200 kg

26.11.2014.

Volvo FL+_3Volvo FL, vozilo specijalizovano za distribuciju robe po gradu, trebalo bi da postane još produktivnije: verzije od 14 i od 16 tona ukupne mase na raspolaganju su sa kompaktnim petolitarskim Euro VI motorom, čime je korisna nosivost povećana za dodatnih 200 kg. Osim toga, Volvo Trucks sistem za upravljanje voznim parkom – Dynafleet, sada može da se poruči direktno iz fabrike.

“Nova verzija ovog modela je naročito pogodna za klijente koji imaju visoke zahteve u produktivnosti i traže jeftino rešenje za transport, s obzirom na to da se smanjenjem mase pogonske grupe dobila veća korisna nosivost”, kaže Pernila Šustović, menadžer segmenta za distribuciju u kompaniji Volvo Trucks.

Volvo FL+_2U ponudi su dve opcije Volvo petolitarskog Euro VI motora sa četiri cilindra – od 240 KS/900 Nm i od 210 KS/800 Nm. Oba motora biće na raspolaganju većoj grupi Volvo FL kupaca, na vozilima od 14 tona i od 16 tona ukupne mase. Budući da motor i menjač zajedno imaju masu 200 kg manju nego kod opcije Euro VI sa šest cilindara, stvorena je mogućnost da se korisna nosivost poveća upravo za tu razliku u masi.

“Petolitarski motor može da bude odgovarajuće rešenje za one koji uglavnom ne žele da koriste maksimalnu ukupnu masu vučnog voza, ali im istovremeno odgovara mogućnost da, ukoliko je potrebno, mogu da prevoze i teži teret”, kaže Pernila Šustović.

Volvo FL+_1Kompletan Volvo Trucks proizvodni program – uključujući i Volvo FL i Volvo FE – sada može da se poruči, direktno iz fabrike, sa Dynafleet sistemom za upravljanje voznim parkom. Uz pomoć ove usluge, klijenti imaju mogućnost da prate poslovanje u realnom vremenu putem internet interfejsa ili aplikacije i da dobiju važne informacije koje će im pomoći da povećaju efikasnost. Dynafleet sadrži usluge za praćenje vremena vožnje, pozicioniranja, ekonomičnosti potrošnje i uticaja na životnu sredinu, a plaća se putem mesečne pretplate.