Krone proširuje saradnju sa proizvođačem osovina Gigant

17.01.2013.

Nemački proizvođač osovina Gigant Trenkamp & Gehle GmbH i grupa Krone su odlučili da prodube svoju odličnu dugogodišnju saradnju i iskoriste dokazanu stručnost koju u proizvodnji ovih komponenti nudi Gigant, pa u skoroj budućnosti predviđaju formiranje posebne firme u okviru grupe Krone. Ona će se baviti razvojem inovativnog sistema za montažu osovina i šasija za poljoprivredne mašine i komunalnu opremu koju proizvode fabrike u sastavu grupe Krone. Pored toga, dve kompanije nameravaju da stvore i iskoriste sinergiju u oblasti nabavke, proizvodnje i posleprodajnih usluga.

Potpisnici ugovora o proširenju saradnje – rukovodioci porodičnog biznisa: Bernard Krone (levo) i Markus Gehle

Gigant Trenkamp & Gehle je porodična firma srednje veličine koja je bazirana na severu Nemačke, u gradu Dinklage. Kompanija za sobom ima više od 60 uspešnih godina kao snabdevač proizvođača komunalnih vozila, a duže od 40 godina je dobavljač osovinskih sklopova za prikolice KRONE. U programu je više familija osovina – sa vazdušnim ili krutim ogibljenjem (odnedavno i u verzijama s nezavisnim oslanjanjem) za različite vrste priključnih i specijalnih vozila. Zahvaljujući robusnoj konstrukciji i izradi, predstavljaju posebno dobro rešenje za poljoprivredne mašine i opremu.

Nedavno je Gigant paletu proizvoda proširio familijom izuzetno laganih osovina Euro, sa malim potrebama za održavanjem. Namenjene su ugradnji u standardne poluprikolice. „Prihvataju“ osovinsko opterećenje od 9 tona. Mogu imati disk ili doboš kočnice, dok su standardno opremljene inovativnim inženjerskim rešenjima, kao što su ležajevi bez održavanja sa statičkim spoljnim i unutrašnjim rotirajućim prstenom. Neto masa osovine spremne za ugradnju je 429 kg. Proizvođač uverava da je nova Euro osovina DOKH3 toliko robusna da se bez ikakvih modifikacija može koristiti za vožnju i van uređenih puteva, na kojima može da se koristi čak i za veća osovinska opterećenja – do 10 t.