Kroneova grupa Komercijalna vozila uvodi novi koncept distribucije delova

26.04.2018.

Kao odgovor na trenutnu i buduću potražnju za delovima u sektoru komercijalnih vozila, u Grupi Krone Commercial Vehicle započeo je s radom novi centralni logistički centar. Uz ulaganja od oko 8,5 miliona evra, centar za distribuciju je napravljen na Europastraße 233 (magistralni put 213) mestu u Herzlake (Donja Saksonija, na krajnjem severozapadu Nemačke, u blizini granice sa Holandijom) na ukupnoj površini od 38.000 kvadratnih metara, što je jednako veličini pet i po fudbalskih igrališta. Pokriveno skladište površine 8.400 kvadratnih metara raspoređeno je u dvanaest celina. Ovde se nalazi prostor za 17.500 euro paleta i za 16.000 kontejnera za manje rezervne delove.

Trenutno oko 40 radnika u tom novom centru mesečno obrađuje više od 23.000 narudžbina za brzu pošiljku. Svi delovi se otpremaju preko noći ili u unapred određenom vremenskom okviru. Uz to, centar Herzlake snabdeva i Kroneova glavna regionalna skladišta u Istanbulu, Budimpešti, Lionu, u Skandinaviji i Baltičkom regionu kojima  isporučuje delove za prikolice, nadogradnje, kontejnerske šasije, poluprikolice i boks poluprikolice, za specijalne, takozvane CEP nadgradnje na vozilima za kurirske ekspresne službe, kao i za osovine sopstvene proizvodnje.

“Novim centrom za distribuciju delova Herzlake nastavljamo da nadograđujemo ponudu našim kupcima širom Evrope, a istovremeno ojačavamo našu konkurentsku prednost u poslovanju s rezervnim delovima. Razvoj ove važne službe je centralna komponenta naše strategije za budućnost”, kaže Bernard Krone, generalni direktor Krone grupe.