Kruševački Boss taxi prvi u Srbiji vozi na metan

01.07.2015.

Boss taxi_1Auto kuća Kole iz Zemuna, ovlašćeni diler i serviser vozila kompanije FCA Srbija, isporučila je 21 vozilo Fiat Doblo Panorama sa pogonom na metan taksi udruženju Boss taxi iz Kruševca jednom od prvih ovoj branši u Srbiji koje je prepoznalo ekološki značaj i prednosti korišćenja komprimovanog zemnog gasa kao pogonskog goriva.

Boss taxi_2„Udruženje Boss taxi već ima dosta iskustva sa vozilima na metan i vrlo smo dobro upoznati sa performansama koje nude Fiatova vozila na metan. Jedan od preduslova kupovine vozila bila je fabrička ugradnja CNG sistema, zbog čega smo se odlučili za vozila Fiat Doblo Panorama”, kaže direktor taksi udruženja Boss taxi, Goran Živadinović.

Fiat Doblo Panorama je specijalizovani putnički kombi opremljen motorom najnovije generacije 1.4 turbo sa snage 88 kW/120 KS. Vozila isporučena kruševačkom udruženju Boss taxi imaju bi fuel pogon – na benzin i metan i autonomiju vožnje od 630 km.

Ugovor između AK Kole i taksi udruženja Boss taxi iz Kruševca potpisan na 52. Međunarodnom salonu automobila tokom promocije vozila Fiat 500L na alternativni pogon.