Kuehne + Nagel proširuje aktivnosti u oblasti zbirnog kontejnerskog transporta

04.04.2014.

KN_1Društvo Kuehne + Nagel proširilo je svoju LCL uslugu (less-than-container-load – LCL) ponudom prevoza u frigo kontejnerima iz Evrope u Australiju i Eco-Cargo uslugom u novom čvorištu u Busanu, u Južnoj Koreji.

Sa LCL operativom u više od 100 država, ova usluga obuhvata celokupnu Kuehne+Nagel globalnu mrežu i dalje ima veliku potražnju. Ovim se naglašava posvećenost kompanije da konstantno širi svoju sveobuhvatnu i globalnu LCL ponudu, koju karakteriše puna vidljivost i nadgledanje lanca snabdevanja preko KN Logina, Kuehne+Nagel-ovog web-based informacionog sistema upravljanja.

Da bi izašao u susret rastućoj tržišnoj tražnji, Kuehne+Nagel je proširio svoj paket LCL usluga u regionu Azija-Pacifik, otvaranjem novog pretovarnog centra u Busanu. Busan je u regionu četvrti po veličini LCL pretovarni centar, posle Šangaja, Singapura i Kolomba i nudi 12 novih direktnih servisa.

Vođene od strane Blue Anchor Line, Kuehne+Nagel-ovog brodara NVOCC, ove nove veze karakterišu nedeljne direktne plovidbe između ključnih tržišta u regionu Azija-Pacifik, kao i iz Azije–Pacifik prema Evropi, Severnoj i Latinskoj Americi. Sada broj nedeljnih LCL servisa u regionu Azija–Pacifik koje kontroliše Kuehne+Nagel iznosi 430.

Novi pretovarni centar u Busanu ojačava kompanijski portfoliio. Zahvaljujući svojoj geografskoj prednosti, nudi mogućnosti značajne sinergije, naročito za direktne servise koji sada idu iz Koreje do ključnih tržišta u Latinskoj Americi.

Kuehne + Nagel je pokrenuo i novi LCL temperaturno kontrolisani servis iz Evrope za Australiju. Pošiljke se skupljaju širom evropskog kontinenta i konsoliduju se u Kuehne+Nagel skladištu u Rungis/Francuska, pre nego što se direktno otpreme u Melburn preko francuske luke Le Havre.

Kompanija, takođe, nudi i logistička rešenja za tranpsorte vina i konditorskih proizvoda (+ 15 C), rashladjene robe (+ 4 C), i zamrznute robe (– 18 C).

KN_2Uvodjenjem LCL Eco-Cargo Kuehne + Nagel nudi svojim klijentima troškovno predvidljiv i proizvod efikasan u redukciji CO2. Cilj je da se bitno smanji broj zbirnih pošiljki na dugim rutama, što rezultira sa približno 15% manjom emisijom CO2 i sa manjim transportnim troškovima. Ovo je postignuto transportom punim kontnejnerima do teretnog terminala na kopnu, pre istovara. Zatim se distribucija do krajnjeg odredišta organizuje od tih terminala, što je efikasnije nego distribucija iz luke prispeća.

Kuehne + Nagel-ova LCL divizija još doprinosi ciljevima celokupih kompanijskih projekata u zelenoj logistici, smanjujući emisiju CO2 reciklažom upotrebljenog materijala, minimiziranjem kilometraže koju prelaze kamioni i saradnjom sa partnerima koji, takođe, posluju ekološki svesno. Kompanija koristi sopstveni web-based LCL kalkulator 2 of 2 emisije CO2, da bi obezbedili potpunu transparentnost emisije CO2 na nivou pošiljke, kao i kontinuirano sprovođenje procene ekološkog poslovanja svojih partnera.

Sa oko 63.000 zaposlenih na 1.000 lokacija u više od 100 država,Kuehne+ Nagel grupa je jedna od vodećih svetskih logističkih kompanija. Jaka tržišna pozicija je zasnovana na pomorskom, avio, drumskom transportu i ugovornoj logistici sa jasnim fokusom na segmente dodate vrednosti, kao što su integralna logistička rešenja bazirana na IT tehnologijama.