Kuehne + Nagel proširuje poslovanje u auto industriji

30.10.2015.

K+N_BMWOd 1. novembra 2015. Kuehne + Nagel će pružiti podršku BMW Grupi u implementaciji nove strukture za složenu logistiku rezervnih delova u Centralnom distributivnom centru (CDC) u Bavarskoj. Iz CDC-a BMW Grupa isporučuje delove svojim regionalnim distributivnim centrima širom sveta, koji ih zatim isporučuju lokalnim ovlašćenim BMW dilerima u pojedinim državama.

Kuehne + Nagel će od novembra postepeno preuzimati poslovanje na tri CDC lokacije u Donjoj Bavarskoj. U ugovorene usluge su, pored prijema robe, uključeni i kontrola i pakovanje rezervnih delova. Kompanija Kuehne + Nagel će takođe biti odgovorna i za skladištenje, komisioniranje i izlaz robe.

„Već dugi niz godina Kuehne + Nagel predstavlja snažnog partnera u automobilskoj industriji. Novi ugovor sa BMW Grupom ističe našu sveobuhvatnu stručnost, naročito u složenoj oblasti logistike rezervnih delova“, kaže Jens Wollesen, član upravnog odbora kompanije Kuehne + Nagel odgovoran za ugovornu logistiku.

Od logistike delova, komponenti i sirovina za proizvodnju po principu „tačno na vreme“, preko parcijalne – isporuke rezervnih delova, logistike pneumatika do povraćaja rezervnih delova, portfolio usluga kompanije Kuehne + Nagel pokriva ceo životni vek vozila. U Nemačkoj je na projektima vezanim za automobilski sektor angažovano je više od 3.000 radnika ove kompanije.