Logistička kompanija Girteka kupila 2.000 Volvo kamiona

18.02.2021.

Girteka Logistics, jedna od vodećih evropskih logističkih kompanija, odlučila je da investira u najmanje 2.000 kamiona Volvo FH najnovije generacije. Poboljšana bezbednost, povećana udobnost vozača i smanjena potrošnja goriva su među očekivanim dobicima sa ovom velikom obnovom voznog parka.

Girteka Logistics, sa sedištem u Litvaniji, ima 15.000 vozača i 8.000 kamiona, upravljajući širokom mrežom klijenata i ruta u Evropi i Rusiji. Obezbeđivanje visokokvalitetnih usluga na velikim udaljenostima, efikasnost u potrošnji goriva, bezbednost i udobnost vozača glavni su prioriteti kompanije Girteka Logistics, a time i glavni razlozi iza odluke o ulaganju u 2.000 novih kamiona Volvo FH.

„Novi Volvo FH optimizuje aktivno vreme rada i efikasnost u potrošnji goriva, a istovremeno nudi vozaču odlično radno okruženje. Ovom investicijom doprinećemo povećanoj bezbednosti na putevima, a takođe i smanjenju emisija, zbog izvanredne efikasnosti u potrošnji goriva. Veoma smo srećni što se udružujemo sa kompanijom Volvo Trucks na putu ka drumovima bez saobraćajnih nesreća i smanjenom negativnom uticaju na životnu sredinu“, kaže Edvardas Liačovičius, izvršni direktor kompanije Girteka Logistics.

Kompanija Volvo Trucks je nedavno predstavila potpuno novu liniju teških kamiona, uključujući i vodeći model za dugolinijske operacije – Volvo FH. Među dodacima su novi interfejs za vozača, opcioni adaptivni farovi za duga svetla u funkciji veće bezbednosti i poboljšana efikasnost u potrošnji goriva.

Pored toga, verzija I-Save kamiona Volvo FH kombinuje izuzetno efikasan motor sa naprednim funkcijama za uštedu goriva, omogućavajući najnovijoj verziji I-Save smanjenje troškova za goriva i do 10 procenata*. Od 2.000 novih kamiona koje je naručila kompanija Girteka, veliki deo će biti kamioni sa I-Save tehnologijom.

„Testirali smo kamion Volvo FH sa I-Save tehnologijom i otkrili veliki potencijal za uštedu goriva, što je dobro, kako za poslovanje, tako i za klimu“, objašnjava Edvardas Liačovičius.

Girteka Logistics vidi ovo mega ulaganje kao logičan nastavak odličnog petnaestogodišnjeg odnosa dveju kompanija, što je mišljenje koje deli i Volvo Trucks.

Volvo FH odlazeće generacije u floti Girteka Logistics

„Imali smo dugu i plodnu vezu sa kompanijom Girteka Logistics i veoma smo ponosni na njihovu odluku da investiraju u naše nove, vrhunske teške kamione. Ova nova generacija kamiona smanjuje emisiju štetnih gasova, podiže efikasnost eksploatacije i iskustvo vozača na još više nivoe. Radujem se saradnji sa kompanijom Girteka Logistics na putu ka još održivijim transportnim rešenjima u svim aspektima“, kaže Rodžer Alm, predsednik kompanije Volvo Trucks.

Kompanija Girteka Logistics je kroz istoriju finansirala kupovinu većine svojih Volvo kamiona koristeći Volvo finansijske usluge i većina od 2.000 kamiona uključenih u novi ugovor slediće istu finansijsku šemu.

Početak proizvodnje nove serije teških kamiona kompanije Volvo Trucks zakazan je za mart 2021. godine, a kamioni će biti isporučeni kompaniji Girteka Logistics tokom godine.

* Razlika u potrošnji goriva izračunava se upoređivanjem troškova dizela i agensa AdBlue za I-Save: nova generacija kamiona Volvo FH sa D13TC Euro VI step D, uključujući paket za smanjenje potrošnje goriva za dugolinijske operacije, sa klasičnim kamionom Volvo FH sa D13 eSCR Euro VI step D bez paketa za smanjenje potrošnje goriva za dugolinijske ture. Stvarna ekonomičnost u potrošnji goriva varira u zavisnosti od mnogih faktora, kao što su nivo iskustva vozača, upotreba tempomata, specifikacije vozila, opterećenje vozila, stvarna topografija i vremenski uslovi.