MAN Lion’s Regio za Univerexport

15.04.2013.

Novosadski Univerexport, jedan od vodećih domaćih trgovinskih lanaca, 12. aprila je u Beogradu, u kompaniji Sejari d.o.o, ovlašćenom uvozniku MAN Truck& Bus za Srbiju, preuzeo autobus MAN Lion’s Regio kojim će prevoziti svoje radnike – kako između velikog broja prodajnih i poslovnih objekata u Vojvodini i Beogradu, tako i do drugih destinacija u Srbiji i inostranstvu.

Univerexport je za udoban, prijatan i brz prevoz zaposlenih odabrao međugradski MAN Lion’s Regio, sa 55 mesta za sedenje i 27 mesta za stajanje. Ovaj model, kao i ostala vozila poslednje generacije MAN autobusa, odlikuju moderan dizajn i veliki broj tehničkih inovacija (recimo, nezavisno oslonjena prednja osovina), koje bezbednost i udobnost vožnje podižu na najviši nivo. Vozilo pokreće MAN-ov redni šestocilindarski Euro V 5 motor od 10,5 litra sa 320 KS i 1.550 Nm maksimalnog obrtnog momenta, „sparen“ sa dvanaestostepenom automatizovanom transmisijom.

Sa ciljem da najbolji proizvodi i najpovoljnije cene, iz domaće i inostrane ponude, neprekidno budu dostupni svakom kupcu, Univerexport je razvio prodajnu mrežu koja danas obuhvata 33 maloprodajna objekata, 5 veleprodaja kao i tri zavisna preduzeća koja posluju u okviru kompanije Univerexport  (većina objekata je u Vojvodini). Godine 2010. kompanija je počela sa proširivanjem prodajne mreže otvaranjem svog prvog supermarketa na Novom Beogradu „011“, a zatim i supermarketa „Univerexport“ u Bačkoj Palanci. Univerexport danas ima više od 1.250 zaposlenih (sa zavisnim preduzećima više od 1.850). Univerexportove prodajne objekte dnevno posećuje više od 30.000 kupaca, dok se u prodaji nalazi više od 16.000 artikala, od čega je više od 70% domaćeg porekla.

 

Izvor: Sejari d.o.o.