MAN-ovi kakvi nam trebaju

29.05.2011.

Na „proputovanju“ kroz Evropu, MAN-ov demonstracioni Traknolodži šou od 16. do 20. maja je boravio i u Srbiji. Više stotina potencijalnih i dosadašnjih kupaca, ali i zaljubljenika u poznatu nemačku marku, imalo je prilike da se u pet dana u MAN Traknolodži (Trucknology®) centru u Krnješevcima detaljno upozna pa i provoza neke modele iz najnovije ponude sve tri game kamiona.
U opuštenoj, porodičnoj atmosferi razmenjena su međusobna iskustva, pa su inženjeri iz MAN-ovog razvojnog biroa mogli da čuju i sugestije sadašnjih vlasnika kamiona ove marke. Istovremeno, nemački i stručnjaci iz MAN Traknolodži centra u Krnješevcima detaljno su predočili sve novine na vozilima ove marke, koje ih čine ekonomičnijim, komfornijim i bezbednijim. S nekim od njih zainteresovani su mogli da se upoznaju kroz kraće test vožnje na okolnim saobraćajnicama, ali i na improvizovanom „terenskom“ poligonu, gde je zabilstao kiper TGS sa hidro pogonom na prednjoj osovini.
MAN je prvi proizvođač u Evropi koji je pre četiri godine u redovnu ponudu uvrstio HydroDrive® – sistem hidrauličkog pogona i na prednjoj osovini, odlično rešenje za kamione koji se kreću po uređenim i po neuređenim saobraćajnicama. Tako opremljena vozila su idealna transportna kombinacija za građevince, putnu privredu, interventne ekipe, komunalne službe…
Vlasnici transportnih kompanija su poseban interes pokazali za uštede koje se mogu ostvariti primenom MAN Euro V EGR rešenja (recirkulacija izduvnih gasova), kao i za koncept EfficientLine – milion kilometara garancije za komercijalno vozilo.

Objavljeno u publikaciji Auto, broj 380, 28.5.2011.