Mercedes organizovao četvrodnevnu obuku za vozače kamiona

24.09.2013.

MB obukaI ove godine, od 17. do 21. septembra, u Mercedes-Benz Centru komercijalnih vozila u Krnješevcima najveći proizvođač kamiona u svetu i vodeća marka u Srbiji, organizovao je četvorodnevnu obuku za vozače teretnih vozila.

Obuka je održana u skladu sa svim internacionalnim Mercedes-Benz standardima, a u saradnji sa Driver Training odeljenjem Mercedes-Benzove fabrike u Vertu (Wörth), u okviru istočnoevropske trening ture (Eastern European Tour).

Praktičan deo obuke je izveden na dva tegljača Mercedes-Benz Actros, posebno pripremljenim za ovu namenu. Pored dodatnih sedišta u kabinama, vozila su opremljena i uređajima za precizno merenje potrošnje goriva.

Zadatak obuke je bio da se vozači upoznaju sa ekonomičnim stilom vožnje i tehničkim karakteristikama vozila. Polaznicima obuke je u praksi prikazan ekonomičan stil vožnje koji omogućava velike uštede goriva i smanjenje troškova održavanja vozila, uz povećanje efikasnosti transporta.

Prva Eastern European Tour obuka je organizovana 2008-me, a zbog velikog interesovanja održava se redovno svake godine. Prošle godine na obukama u Estoniji, Litvaniji, Letoniji, Slovačkoj, Mađarskoj, Rumuniji, Bugarskoj i Srbiji je učestvovalo oko 400 vozača i 100 menadžera transporta.

Ove godine obuci u Krnješevcima je prisustvovalo 35 vozača i 15 menadžera transporta iz 15 vodećih srpskih transportnih preduzeća.

Shodno praksi u ostalim delovima sveta, Mercedes-Benz Srbija i Crna Gora redovno organizuje obuke za sve kupce novih teretnih vozila, na kojima se vozači upoznaju sa rukovanjem kamionom i ekonomičnim stilom vožnje.

Izvor: Mercedes-Benz Srbija i Crna Gora