Mercedesov Actros L i za kupca u Srbiji

12.07.2023.

Atraktivni, novi Mercedes-Benzov lučonoša – Actros L Edition 3, 11. juna je predstavljen medijima u Mercedes-Benz Centru komercijalnih vozila kompanije Star Import, generalnog distributera za Mercedes-Benz, smart, Setra i Fuso vozila za Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu i Albaniju.

„Actros je oduvek bio simbol za efikasan, udoban, bezbedan i pouzdan transport robe. Tokom njegove duge proizvodne istorije, potrebe kupaca i njihovih vozača su uvek bile prioritet Mercedes-Benza. Sada Actros L Edition 3 vozačima nudi impresivne performanse i visok nivo zadovoljstva u vožnji. Zato sam posebno srećan što je jedan od 400 ekskluzivnih primeraka Actrosa Edition 3 našao svoj ‘dom’ baš na našem tržištu“, izjavio je Aleksandar Trifunović, direktor Centra komercijalnih vozila.

Aleksandar Trifunović, direktor Centra komercijalnih vozila Star Importa (na fotofrafiji levo) predaje simboličan ključ predstavniku kompanije Beokran d.o.o, gosp. Igoru Kneževiću

Ponosni vlasnik jedinog Actros L Edition 3 tegljača na našim prostorima je porodična, beogradska firma Beokran d.o.o. Predstavljeni primerak može da se pohvali BigSpace kabinom, šestocilindarskim OM 473 motorom zapremine 15,6 litara, snage 425 kW (578 KS) i maksimalnim obrtnim momentom od 2.800 Nm. Završna boja kabine je u ovom slučaju u čelično sivoj metalik nijansi, dok je prednji deo vozila (maska hladnjaka) uvek obojen u metalik belu, boju aluminijuma, kako bi se garantovala visoka prepoznatljivost verzije Edition 3.

Tridesetak dodatnih karakteristika unutrašnjosti i spoljašnjosti daju ovom kamionu jedinstven karakter. Edition 3 luksuz obeležen je čitavim nizom posebne opreme: u njegovom elegantnom enterijeru, koja, između ostalog, uključuje instrument tablu i ručke na vratima od napa kože, razne unutrašnje delove sa izgledom karbonskih vlakana, krovni otvor sa ambijentalnim osvetljenjem i SoloStar sedišta sa presvlakom od bademaste bež kože. Oznaka Edition 3 na strani suvozača i osvetljena ulazna oznaka „Edition 3” na strani vozača i suvozača takođe su upadljivi. Sveobuhvatna zavesa – badem bež iznutra, crna spolja – obezbeđuje elegantnu privatnost. Isto važi i za zavesu sa zvezdom Mercedes-Benz ispred kreveta.

Istaknute posebnosti spoljašnjosti uključuju ekskluzivne nalepnice na bočnom zidu, natpis „Edition 3“ u belom aluminijumskom štitniku od sunca sa dva dodatna LED fara, amblem Actros napred u tamnom hromu i natpis Actros na gornjem zadnjem delu zida kabine. Na bočnoj strani vozila su upečatljive ulazne stepenice od nerđajućeg čelika.

Kao ograničena, specijalna verzija Actros L sa „vau!“ efektom, Edition 3 je po prvi put predstavljen na sajmu IAA Transportation 2022 u Hanoveru.

Izvor: Star Import/PR