Michelinov novi pneumatik za kamione do 16 tona

31.10.2013.

MICHELIN X® MULTI™ D_2Medijskom prezentacijom, Michelin je i na srpskom tržištu ozvaničio početak prodaje novog pneumatika za kamione ukupne mase do 16 tona – X® MULTI™ D 17.5. Namenjen je ugradnji na pogonske osovine kamiona srednje kategorije i mini autobusa, a podjednako dobar u regionalnom, gradskom i prigradskom prevozu i za upotrebu u svim vremenskim uslovima.

„Uzimajući u obzir da se ukupno tržište pneumatika smanjuje, dok segment malih i srednjih kamionskih pneumatika raste zbog povećanja domaće saobraćajne delatnosti, MICHELIN X® MULTI™ D pneumatikom nudimo pouzdano rešenje korisnicima koje im omogućava bezbrižniju i ekonomičniju eksploataciju komercijalnih vozila”, rekao je na prezentaciji u Beogradu Michelinov direktor marketinga za centralnu i južnu Evropu, Spyros Politis.

MICHELIN X® MULTI™ D_1Segment malih i srednjih kamionskih pneumatika u Srbiji predstavlja oko 16% ukupnog tržišta, što nije zanemarljiv deo. U 75 % slučajeva, korisnici ovih vozila su male, nezavisne kompanije koje prelaze više od 100.000 km godišnje. Pouzdanost i bezbrižnost su od suštinskog značaja za prevoznike. Korisnici žele efikasne pneumatike kako bi mogli da se koncentrišu na svoju osnovnu delatnost, a da istovremeno zadovolje zahteve bezbednosti i dugovečnosti.

„Moj prioritet je da obezbedim kontinuiranu uslugu i smanjim broj dana kada su moja vozila van upotrebe. Sa MICHELIN X® MULTI™ D pneumaticima nisam se brinuo prošle zime. Osećao sam se sigurno, znajući da su moji vozači dobro opremljeni pneumaticima koje obezbeđuju dobro pianjanje u svim uslovima”, kaže menadžer u transportnom preduzeću Transalp1, Nicolas Le Pehun.

MICHELIN X® MULTI™ D pneumatici omogućavaju klijentima do 18% veću kilometražu (u odnosu na uporediv pneumatik XDE2, što su potvrdili testovi sa kupcima u 2011. i 2012. godini), optimalne performanse tokom cele godine (3PMSF oznake – jedan pneumatik za sve vremenske sezone), manju potrošnju goriva zbog 12% manjeg otpora kotrljanja. Uz to, novi pneumatici su tiši u vožnji, što je sve važnija karakteristika za vozila koja se intenzivno koriste u urbanim sredinama.

MICHELIN X® MULTI™ D_3MICHELIN X® MULTI™ D omogućava dobro upravljanje zahvaljujući izuzetno dubokim lamelama, pomaže u uštedi energije i sirovina zahvaljujući MICHELIN REMIX® protektiranju i nudi korisnicima do 25% veću kilometražu zahvaljujući mogućnosti za narezivanje. Ovaj, kao i ostali Michelinovi pneumatici za komercijalna vozila ima četiri radna veka: prvi – do prvog narezivanja, drugi – prvo narezivanje, treći – obnavljanje (protektiranje), četvrti – narezivanje protektiranog pneumatika.

MICHELIN X® MULTI™ D je dostupan korisnicima na srpskom tržištu u dimenzijama 215/75 R 17.5 X® MULTI™ D TL 126/124M; 225/75 R 17.5 X® MULTI™ D TL 129/127M; 235/75 R 17.5 X® MULTI™ D TL 132/130M i 245/70 R 17.5 X® MULTI™ D TL 136/134M

“Tržište teretnih pneumatika je pod direktnim uticajem makroekonomskih pokazatelja. Iako je srpsko tržište pneumatika smanjeno u poslednje dve godine, očekujemo umeren porast u 2013-oj, jer se oseća umereno povećanje domaćih transportnih aktivnosti “, dodao je Spyros Politis.

Novi pneumatik je razvijen u Michelinovom Tehničkom centru u Klermon-Feranu, u Francuskoj, a proizvodi se u njegovoj fabrici u Karlsrueu, u Nemačkoj.

Pogledajte šta o novom pneumatiku kažu oni koji su učestvovali u njegovim eksploatacionim testiranjima:

http://www.youtube.com/watch?v=GYFk5-1iBGA

Fotografije snimljene aparatom Nikon CoolPix P300

Službena foto oprema sajta: Nikon, www.refot.com